Naiselle 9 vuoden tuomio miesystävänsä lapsenlapsen taposta Valkeakoskella – uhri itse oli juuri tuomittu törkeästä kuolemantuottamuksesta

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 1992 syntyneen naisen vuosien vankeuteen 19-vuotiaan miehen taposta. Taustalla on poikkeuksellinen tapahtumaketju.

Henkirikos tapahtui Valkeakoskella huhtikuun lopussa. Mira Marika Saviniemi tuomittiin taposta 9 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Lisäksi hän joutuu maksamaan noin 40 000 euroa vastapuolen oikeuskuluista ja uhrin omaisten kärsimyskuluista.

Nainen oli lyönyt nuorta miestä selkään teräosaltaan 20-senttisellä keittiöveitsellä. Rikos tapahtui uhrin isoisän asunnossa. Nainen on uhrin isoisän naisystävä ja asui samassa asunnossa.

Pistohaava ulottui keuhkoon asti. Nuori mies kuoli ambulanssissa tapahtumapaikalla.

Tapauksesta tekee poikkeuksellisen se, että henkirikoksen uhri oli vain muutamaa päivää ennen kuolemaansa saanut itse lähes kolmen vuoden vankeustuomion törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Hän ajoi Valkeakoskella viime syyskuussa kortitta ja päihtyneenä pyörällä ajanutta perheenisää päin ja pakeni paikalta.

Kolmekymppinen perheenisä kuoli törmäyksessä saamiinsa vammoihin.

Näin tilanne eteni

Surmailtana 19-vuotias oli lähtenyt isoisänsä luokse grillaamaan. Myöhemmin nuorukainen oli soittanut äidilleen ja kertonut, että vaarilla ja naisystävällä oli riitaa.

Poika pyysi äitiään tulemaan avuksi, koska ei itse voinut puuttua tilanteeseen. 

Mukaan tilannetta setvimään lähti myös pojan isä. Vanhemmat ajoivat isoisän asunnolle autolla muutamassa minuutissa.

Asunnolla myös äiti ja isoisän naisystävä olivat ajautuneet kahnaukseen keskenään. Naisystävä oli alkanut "tuuppimaan" pojan äitiä, joka oli ottanut häneltä puhelimen pois.

Meni väliin

19-vuotias puolestaan oli mennyt väliin tilanteeseen pitääkseen isoisän naisystävän aloillaan. Esitutkinnan mukaan naisystävä oli tässä vaiheessa ottanut keittiön veitsitelineestä pitkäteräisen veitsen ja iskenyt sillä nuorta miestä selkään.

Vanhemmat soittivat hätäkeskukseen ja ottivat vastaan elvytysohjeita. Poliisipartio otti naisystävän kiinni paikan päältä. 

29-vuotias nainen myönsi aiheuttaneensa 19-vuotiaan miehen kuoleman, mutta kiisti tappoaikeet. Hän vetosi hätävarjelutilanteeseen. 

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja