Poliisi tutkii tappoa Valkeakoskella – MTV:n tiedot: uhri oli 19-vuotias mies, joka sai juuri vankeustuomion perheenisän kuoleman aiheuttamisesta

Taposta epäiltyä henkilöä esitetään huomenna vangittavaksi Pirkanmaan käräjäoikeudessa. MTV:n tietojen mukaan tapon uhri oli juuri saanut itse vankeustuomion törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Poliisi sai eilen noin kello 23.30 aikaan hälytyksen Valkeakoskelle yksityisasuntoon, jossa oli tapahtunut väkivallanteko.

Asunnosta löydettiin henkilö, jonka epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi. Tapahtumapaikalta otettiin kiinni yksi henkilö, jonka epäillään syyllistyneen henkirikokseen.

Epäiltyä henkirikosta tutkitaan rikosnimikkeellä tappo.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan tapauksesta. Tapahtumien kulkua selvitetään kuulusteluilla ja rikospaikkatutkinnalla, poliisi kertoo.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Markku Laakso ei toistaiseksi kommentoi lainkaan rikoksen yksityiskohtia tutkinnallisiin syihin vedoten. Hän ei kommentoi esimerkiksi henkirikoksen tekotapaa, asianosaisten ikää tai sukupuolta tai teon motiivia.

MTV:n tietojen mukaan kyseessä oli puukotus.

Uhri oli saanut juuri vankeustuomion

Tapahtumainkulusta tekee osaltaan poikkeuksellisen se, että MTV Uutisten tietojen mukaan epäillyn tapon uhri on vuonna 2001 syntynyt mies, joka tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa maanantaina 2 vuoden ja 8 kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeästä kuolemantuottamuksesta. 

Kortiton ja päihtyneenä ajanut mies törmäsi risteysalueella kovalla ylinopeudella kolmekymppiseen, pyörällä liikkuneeseen perheenisään. Rikos tapahtui varhain aamulla 9. syyskuuta 2020.

Mies pakeni paikalta törmäyksen jälkeen. Valkeakoskelainen perheenisä kuoli tapahtumapaikalle. 

Käräjäoikeus tuomitsi miehen ehdottomaan vankeusrangaistukseen muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta, rattijuopumuksesta ja huumausainerikoksesta.

Hän ei ehtinyt aloittaa vankeustuomionsa suorittamista.

Poliisi ei kommentoi tai vahvista epäillyn tapon uhrin taustoja millään tavalla.

Lue myös:

    Uusimmat