29-vuotias nainen iski miesystävänsä lapsenlapsen veitsellä kuoliaaksi Valkeakoskella – syyttäjä vaatii 9 vuoden vankeustuomiota

3:30
MTV Uutiset Livessä aiemmin: Suomessa henkirikokset ovat lisääntyneet selvästi – poliisihallitus listaa syyt

Henkirikos tapahtui Valkeakoskella huhtikuun lopussa. Pirkanmaan käräjäoikeus käsitteli asiaa torstaina.

Henkirikoksen uhrina kuoli 19-vuotias valkeakoskelaismies, joka oli vain muutamaa päivää ennen kuolemaansa saanut itse vankeustuomion perheenisän törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Syytteen mukaan 29-vuotias nainen oli lyönyt nuorta miestä teräosaltaan noin 20-senttisellä keittiöveitsellä selkään. Pistohaava ulottui keuhkoon asti. Nuori mies kuoli ambulanssissa tapahtumapaikalla.

Rikos tapahtui uhrin kuusikymppisen isoisän asunnossa Valkeakoskella. 29-vuotias tapposyytetty oli isoisän naisystävä.

Poliisin esitutkinnasta käy ilmi, millainen tilanne veritekoa edelsi.

Uhrin äidin mukaan hänen poikansa, eli 19-vuotias mies, oli lähtenyt isoisänsä luokse grillaamaan. Myöhemmin poika oli soittanut äidilleen ja kertonut, että vaarilla ja naisystävällä oli riitaa. Poika pyysi äitiään tulemaan avuksi, koska ei itse voinut puuttua tilanteeseen. 

Mukaan tilannetta setvimään lähti myös pojan isä. Vanhemmat ajoivat isoisän asunnolle autolla muutamassa minuutissa.

Tarttui veitseen

Asunnolla myös pojan äiti ja isoisän naisystävä olivat ajautuneet kahnaukseen. Naisystävä oli alkanut "tuuppimaan" pojan äitiä, joka oli ottanut häneltä puhelimen pois.

19-vuotias puolestaan oli mennyt väliin tilanteeseen pitääkseen naisystävän aloillaan. Esitutkinnan mukaan naisystävä oli ottanut keittiön veitsitelineestä pitkäteräisen veitsen ja iskenyt sillä poikaa selkään.

19-vuotiaan äiti kertoi ensin kuvitelleensa, että lyönti oli osunut vain talvitakkiin, eikä suurempaa vammaa olisi syntynyt. Tämä oli kuitenkin lyyhistynyt maahan ja käskenyt soittamaan ambulanssin. 

Vanhemmat soittivat hätäkeskukseen ja ottivat vastaan elvytysohjeita. Poliisipartio otti naisystävän kiinni paikan päältä. 

Vetosi hätävarjeluun

29-vuotias nainen myönsi aiheuttaneensa 19-vuotiaan miehen kuoleman, mutta kiisti tappoaikeet. Hän myöntää syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn tai kuolemantuottamukseen.

– Mä tajusin vasta, ku (uhri) rupes lyyhistyyn, ni mä tajusin, et sille on sattunu jotain. Mä huomasin, että se puukko niinku osu siihe, nainen kertoi poliisikuulusteluissa teon jälkeen.

Syytetty vetosi toimineensa hätävarjelutilanteessa. Nainen oli tekoaan aiemmin soittanut itse hätäkeskukseen hieman yhdentoista jälkeen illalla, koska koki tulleensa uhatuksi asunnolla. Hätäpuhelussa nainen oli kertonut, että häntä ollaan heittämässä pihalle asunnosta ja miehet uhkailevat häntä.

– Siis koko aika ne niinku on tossa ja selittää kaikkia omia juttujansa ja on käymässä mun päälle ja siis tämmöstä, nainen kertoi hätäkeskuspäivystäjälle.

Hätäkeskuksesta luvattiin lähettää paikalle poliisipartio, mutta esitutkinnasta ei ilmene, miten tilanne lopulta eteni.

Isoisä piti aloillaan

Isoisä vetosi kuulusteluissa muistamattomuuteen ja mahdolliseen shokkitilaan. Hänen mukaansa illan aikana oli saattanut olla sanaharkkaa, mutta hänen mielestään ketään ei oltu heittämässä pihalle.

Veitseniskun jälkeen isoisä oli painanut naisystävän maahan ja pitänyt häntä aloillaan.

Sekä isoisä että naisystävä olivat juoneet illan aikana alkoholia. Nainen oli rikoslaboratorion testitulosten mukaan 1,6 promillen humalassa. 

Taposta syytetty nainen on edelleen vangittuna. Pirkanmaan käräjäoikeus antaa asiassa tuomionsa myöhemmin. Syyttäjä vaatii naiselle vähintään 9 vuoden vankeusrangaistusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja