Pyöräilijä kuoli kolarissa – silminnäkijät: BMW-kuski törmäsi, kaahasi selkeää ylinopeutta ja pakeni paikalta

Poliisi on löytänyt tumman BMW-auton kuljettajan, jonka epäillään törmänneen polkupyöräilijään ja paenneen paikalta varhain tänä aamuna Valkeakoskella. Pyöräilijä kuoli turmassa.

Poliisi sai ilmoituksen liikenneonnettomuudesta kello 4.50. Apiankadun ja Urheilukadun risteyksessä Pälkäneen suunnasta tullut auto oli törmännyt polkupyöräilevään mieheen. Miehelle annettiin turmapaikalla ensihoitoa, mutta hän kuoli vammoihinsa.

Auton kuljettaja on paennut tapahtumapaikalta ja poliisi pyysikin mahdollisia havaintoja onnettomuudesta.

Poliisi kertoo saaneensa välittömästi huomattavasti yhteydenottoja ja tietoja tapahtuneesta, ja iltapäivällä poliisi otti rikoksesta epäillyn henkilön kiinni. Lisäksi liikennerikoksen tekovälineenä käytetty auto löydettiin. Myös tekohetkellä autossa olleiden henkilöiden lukumäärä ja henkilöllisyydet ovat poliisin tiedossa.

Silminnäkijät kertovat auton ajaneen huomattavaa ylinopeutta 50 km/h-rajoitusalueella. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Vaikka poliisi saikin epäillyn tekijän kiinni, niin he kaipaavat edelleen havaintoja henkilöiltä, jotka ovat nähneet BMW-merkkisen auton ennen ja jälkeen tapahtuma-ajan (04:50) liikenteessä Valkeakosken keskusta-alueella. Tutkinnassa on tarkentunut, että rikoksesta epäillään harmaata sedan mallista bemaria.

Havainnot voi ilmoittaa Valkeakosken poliisiin numeroon p. 0295445877 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi.

Juttua päivitetty uusilla tiedoilla kello 13.37.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja