Mainos

Nainen tankkasi epähuomiossa väärästä reiästä – auto räjähti liekkeihin

Erehdys bensatankin luukun sijainnista johti hurjaan tulipaloon huoltoasemalla Isossa-Britanniassa.

Isossa-Britanniassa koettiin kauhun hetkiä, kun nainen jäi ansaan vuoden 2005 Smart ForTwo -malliseen autoonsa, joka syttyi palamaan räjähdysmäisesti huoltoasemalla. Kahden lapsen äiti Julie Nicklin pelastui ehjin nahoin onnettomuudesta, kun rakennusmies Brian Turner veti naisen ulos autosta juuri ennen kuin bensatankki räjähti.

Onnettomuus ei johtunut viasta autossa, vaan kuljettajan tekemästä erheestä: kuljettaja oli tankannut polttoainetta epähuomiossa väärästä reiästä. Bensa olikin eksynyt polttoainetankin sijasta moottorin ilmanottoaukkoon.

Kun nainen käynnisti auton moottorin, syttyi bensiini palamaan välittömästi. Auto täyttyi pian liekeistä ja kuljettaja jäi ansaan autonsa sisään.

– Brian ansaitsee tunnustusta siitä, mitä hän teki vuokseni, Nicklin sanoo.

– Hän pelasti henkeni.

Nicklinin mukaan kaikki muut olivat juosseet pakoon, kun hän kamppaili hengestään autossa. Hän oli pysäköinyt autonsa niin lähelle polttoainepumppua, että hän ei päässyt ulos palavasta autosta itse.

Yllättävän helppo virhe

Autosivusto Jalopnik huomautti omassa uutisessaan, että tapahtunut virhe tankkaamisessa oli yllättävän helppo tehdä Smart ForTwo -auton suunnitteluvirheiden vuoksi. Bensatankin ja ilmanottoaukon kannet näyttävät erehdyttävän paljon samalta, mutta sijaitsevat vain auton eri puolilla.

ForTwo:n omistajat ovat valittaneet viasta jo vuosia, vaikka sitä voisi kuvitella, että ilmanottoaukon ja bensatankin eron huomaisi tankatessaan.

Lähde: CarBuzz, The Sun

---

1:10

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.