Nainen raiskattiin railakkaan juhlaillan päätteeksi Vantaalla – syytetty tuomittiin lähes kahdeksi vuodeksi vankeuteen

Nainen raiskattiin hotellihuoneessa rankan juhlimisen päätteeksi Vantaalla. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi syytetyn vahingonkorvauksiin sekä vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Ystävänsä kanssa hotellille juhlimaan lähtenyt nainen tapasi illan aikana miehen, jota ei tuntenut ennalta. Kolmikko jutteli ja juhli keskenään. Mies tarjosi illan aikana naisille ruuat ja juomat.

Myös rikoksesta tuomitun miehen ystävä liittyi seuraan.

Oikeuden asiakirjojen mukaan pöydässä juotiin erilaisia alkoholijuomia ja tunnelma oli hyvä. Keskustelua käytiin pääosin englanninkielellä.

Tuomitun ystävän poistuttua hotellihuoneeseen kolmikko jatkoi iltaa hotellin yökerhossa.

Asianomistaja kuvaili oikeudessa olleensa todella huonovointinen juotuaan liikaa. Hän halusi omien sanojensa mukaan lähteä kotiin.

Syyttäjä: Uhrin puolustautumiskyky oli heikentynyt humalatilan vuoksi

Myöhemmin uhri ja tuomittu poistuivat miesten yhteiseen hotellihuoneeseen. He viipyivät hotellihuoneessa noin 20 minuuttia, jolloin raiskaus tapahtui.

Asianomistaja kertoi muistikuviensa tapahtumista olevan epäselvät, mutta lähteneensä huoneeseen mahdollisesti hakemaan puhelintaan tai lataamaan sitä.

Syyttäjän mukaan tuomittu painoi naisen olkapäistä sohvalle kielloista huolimatta ja riisui hänen alusvaatteensa ennen suojaamatonta yhdyntää. Syyttäjä kuvaa uhrin puolustautumiskyvyn olleen humalatilan vuoksi heikentynyt.

Molemmat miehet olivat teon aikana paikalla hotellihuoneessa, mutta toisella miehistä ei ollut suoraa näköyhteyttä rikolliseen tapahtumaan.

Epäilty tuomittiin vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Lisäksi hänet tuomittiin maksamaan asianomistajalle noin 13 800 euron korvaukset. Tapaus laitettiin vireille vuoden 2017 joulukuussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja