Mainos

Nainen punnersi töissä joka päivä kuukauden ajan – nämä asiat hän huomasi

Punnerruksia vihaava nainen haastoi itsensä ja ryhtyi punnertamaan kaksi kertaa päivässä. Lopputulos oli vain ja ainoastaan positiivinen! 

Punnertaminen on rankkaa. Tätä mieltä on ainakin Leah Wynalek, joka kertoo vältelleensä tätä liikettä parhaan kykynsä mukaan. Ehkä juuri tästä syystä nainen päätti haastaa itsensä toden teolla. Aiemmin kyykkäyshaasteen selvittänyt Wynalek oli jo ryhtynyt harrastamaan säännöllisesti uintia, mutta päätti viedä kuntokuurinsa vielä astetta pidemmälle – kohti punnerruksia.

Pitääkseen itsensä liikkeellä myös työpäivien aikana, Wynalek päätti ryhtyä punnertamaan kaksi kertaa työpäivänsä aikana niin, että punnerrusten määrä ja vaikeustaso kasvoivat viikko viikolta.

Viikko 1

Aamulla: 10 punnerrusta seinää vasten ja 5 tavallista punnerrusta
Päivällä: 5 punnerrusta polvet maassa

Viikko 2

Aamulla: 15 punnerrusta seinää vasten
Päivällä: 10 tavallista punnerrusta

Viikko 3

Aamulla: 15 punnerrusta polvet maassa ja 10 tavallista punnerrusta
Päivällä: 10 punnerrusta seinää vasten

Viikko 4

Aamulla: 20 punnerrusta joko seinää vasten tai polvet maassa
Päivällä: 15–20 tavallista punnerrusta

Haasteen alettua Wynalek ymmärsi, kuinka heikot hänen käsilihaksensa oikein olivat. Seinää vasten tehtävät punnerrukset sujuivat mallikkaasti, mutta suorin vartaloin tehtävät liikkeet aiheuttivat vaikeuksia.

– En voi sanoa aina odottaneeni iltapäivän punnerrustaukoja, mutta aamulla olin iloinen voidessani nousta ylös, venytellä ja tehdä nopean ja energisoivan setin seinää vasten, nainen kertoo ensimmäisestä viikostaan.

Viikkojen kuluessa naisen punnerrusasento parani ja punnerruksista tuli pikkuhiljaa entistä helpompia, ei kuitenkaan täysin helppoja.

Punnerruksia ei aina tarvitse tehdä lattailla. Katso videolta, kuinka punnerrukset hoituvat tasoa vasten. 


– Joinain päivinä jouduin kamppailemaan enemmän kuin toisina. Aina kun olin päästä voitolle, seuraavan päivän setti oli jäätävä, Wynalek kertoo vaikeuksistaan.

Kolmannella viikolla vaikeudet olivat jo lähestulkoon voitettu; liikkeet sujuivat ja hän alkoi jopa hieman nauttia päivittäisistä tauoistaan. 

Lopputulos

Vaikka nainen ei usko jatkavansa työpäivän lomassa pidettyjä punnerrustaukoja, kokeilu antoi hänelle intoa jatkaa punnertamista muiden treenien, kuten juoksulenkin, yhteydessä.

Wynalek kertoo, että haasteen jälkeen hänen kätensä näyttivät kiinteämmiltä ja hieman lihaksikkaammilta, vaikka hän ei osannutkaan sanoa, oliko tulos peräisin punnerruksista vai uimisesta. 

– Minun tavoitteenani oli pystyä tekemään punnerruksia mukavasti ja saavutin sen. Pullistuivatko hauislihakseni? Eivät. Mutta voin kertoa olevani vahvempi, ja se jos mikä saa oloni tuntumaan hiton hyvältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.