Nainen kyykkäsi töissä joka päivä kuukauden ajan – näin kävi

Leah Wynalek kokeili kuukauden kyykkyhaastetta.

Aiemmin ”voimaharjoittelusta” tuli Leah Wynalekille mieleen lähinnä liian täyden kauppakassin raahaaminen. Wynalek harrastaa juoksemista, mutta voimatreeni jää vähemmälle. Nainen päätti ottaa vastaan kuukauden kyykkyhaasteen: joka päivä hän kyykkäsi töissä.

Wynalek kirjoitti haasteesta Prevention.comiin.


Näin Wynalek treenasi:

Viikko 1

20 kyykkyä maanantaista perjantaihin, kahdesti päivässä

Viikko 2

25 kyykkyä maanantaista perjantaihin, kahdesti päivässä

Viikko 3

30 kyykkyä maanantaista perjantaihin, kahdesti päivässä

Viikko 4

35 kyykkyä maanantaista perjantaihin, kahdesti päivässä

Hän asetti kalenterinsa hälyttämään joka päivä kello 10.30 ja 15.30. Treenatessaan Wynalek vaihteli kyykkäysasentoa muutaman erilaisen vaihtoehdon välillä.

Mitä kyykkäämällä oppi?


Hän löysi heikot kohtansa

Wynalek osasi odottaa jalkojensa olevan osittain heikossa kunnossa, mutta erilaiset kyykyt kipeyttivät useita erilaisia lihasryhmiä.

Hän halusi kyykätä syvemmälle

Wynalek jännitti paitsi kyykkäilyä toimistossa, myös itsensä kuvaamista toimistotilassa. Hän kuitenkin suosittelee valokuvaamaan kyykkyjä, sillä kuvasta näkee kehon asennon ja muodon. Wynalek havaitsi kuvista, että hän voisi kyykätä syvemmälle. Näin liikkeestä tuli tehokkaampi.

Haaste sujuu yksi kyykky kerrallaan

Wynalekin ohjelmassa kyykkyjä on viikolla neljä jo 70 päivässä. Ne käyvät ymmärrettävästi hieman tylsiksi.

Wynalek jakoi 35 kyykkyään pienempiin osioihin, ja kyykkäsi useilla erilaisilla tavoilla. Hän laski kyykyt hiljaa mielessään ja ajatteli jokaista pienenä saavutuksena, jonka saa vetää yli to do -listasta.

Hän tuli voimakkaammaksi ja itsevarmemmaksi

Viimeisellä viikolla Wynalek alkoi jo harkita kyykkäystä kuntosalilla painojen kanssa – niin inspiroiva haasteesta oli tullut! Hän myös havaitsi takamuksensa tuntuvan kiinteämmältä ja vahvemmalta.


 Lähde: Prevention.com

Lue myös:

    Uusimmat