Nainen listasi videolla miehiä, joille on tartuttanut HIV:n – tuli pian katumapäälle

Yhdysvalloissa Georgiassa asuva nainen kerskaili videolla, kuinka monelle miehelle on tartuttanut HIV:n. Kun poliisi otti asian käsittelyyn, nainen veti sanansa takaisin, kertoo muiden muassa yhdysvaltalainen uutissivusto Fox News.

Brandi Yakeima Lasiter julkaisi Facebookissa noin minuutin mittaisen videon, jolla paljasti olevansa HIV-positiivinen ja luetteli miehiä, joille viruksen oli tartuttanut. Osa miehistä oli parisuhteessa tai naimisissa. Videollaan Brandi kertoi myös näiden naisten nimet.

Ilmeisesti Brandin videon tarkoituksena oli kehuskella, miten hän onnistui kostamaan makaamilleen miehille.

Naisen kertomus vaihtui kuulusteluissa

Viranomaiset ottivat nopeasti asian käsittelyynsä. Poliisin kuulusteluissa Brandi pyörsi kertomuksensa.

Nainen sanoi, ettei hän todellisuudessa ollut HIV-positiivinen. Vaihtuneen väittämänsä tueksi Brandi näytti vuodelta 2018 olevan dokumentin verikokeidensa tuloksista. Nainen on myöntynyt menemään uuteen verikokeeseen.

Verikokeiden perusteella määritellään, millaisia syytteitä Brandia vastaan nostetaan, jos niitä nostetaan alkuunkaan. Georgiassa HIV:n tarttuminen toiselle tahallisesti on törkeä rikos.

Lisäksi yksi videolla mainituista miehistä on jättänyt kanteen Brandia vastaan johtuen kokemastaan häirinnästä.


HIV:n tahallinen tartuttaminen on rangaistava teko

Myös Suomen rikoslainsäädännössä on periaate, jonka mukaan toisen terveyden tahallinen tai laiminlyöntiin perustuva vaarantaminen on rangaistavaa. HIV-tartuntoja käsitellään selvästi kovemmin kriteerein kuin muita tartuntatauteja, kertoo HIV-tartunnan saaneiden edunvalvonta- ja potilasjärjestö Positiiviset ry.

HIV eli ihmisen immuunikatovirus aiheuttaa ihmisille immuunikato-oireyhtymän eli AIDS-taudin, kertoo Terveyskirjasto. Päästyään elimistön soluihin virus jää niihin pysyvästi eikä sitä kyetä nykyisillä hoidoilla poistamaan.

Lue myös:

    Uusimmat