Suositut ”vampyyrikasvohoidot” ovat johtaneet jo kahteen HIV-tapaukseen

New Mexicon terveysviranomaiset uskovat, että kaksi asiakasta on saanut HIV-tartunnan kauneushoitolassa tehdystä "vampyyrikasvohoidosta". Aiheesta uutisoi muun muassa Livescience.com-sivusto.

Yhdysvaltojen New Mexicon osavaltion terveysministeriö (NMDOH) pyytää niitä, jotka on menneet suosittuun "vampyyrikasvohoitoon", tekemään testit veren välityksellä tarttuvien tautien, kuten HIV:n ja B- ja C -hepatiittien varalta. Viranomaiset toivovat, että testeissä kävisivät ne, joille hoito tehtiin vuoden 2018 toukokuun ja syyskuun välisenä aikana.

Kaksi saanut HIV-tartunnan

Kahdeksan kuukautta sitten ministeriö käski Albuquerquessa sijaitsevaa VIP Spa -kauneushoitolaa sulkemaan ovensa, koska yrityksen toimenpiteet eivät täyttäneet hygieniavaatimuksia. Viranomaiset epäilivät, että asiakkaat olivat saattaneet "vampyyrikasvohoidon" ja muiden toimenpiteiden aikana altistua veren välityksellä tarttuville sairauksille.

Nyt NMDOH on varmistanut, että kaksi asiakasta on saanut HIV-tartunnan ”samasta” viruksesta. Viranomaisten mukaan tämä lisää todennäköisyyttä siitä, että asiakkaat ovat saaneet infektion kylpylän hoidoista, joita tehtäessä on käytetty neuloja.

Yksi hoidoista on niin sanottu vampyyrikasvohoito, jossa asiakkaan omaa verta ruiskutetaan hänen ihoonsa sen jälkeen, kun ihon pintaa on hiottu tai puhkottu pienillä neuloilla. Livescience-sivuston mukaan hoidon sanotaan parantavan ihon terveyttä sekä vähentävän ryppyjen määrää ja auringon aiheuttamia ihovaurioita.

Viranomaiset eivät ole keksineet, millä muulla tavalla kyseiset henkilöt olisivat voineet saada tartunnan.

Live Sciencen mukaan yksi tapa levittää esimerkiksi HIViä on se, jos neuloja ei käsitellä oikeaoppisesti. NMDOH tarjoaa nyt testin HIV:n ja hepatiittien varalta kaikille asiakkaille, jotka saivat pistoksia esimerkiksi vampyyrikasvohoiodosta. NMDOH:n sihteeri Kathy Kunkel kertoo Prevention.com-sivustolle, että yli 100 ihmistä on käynyt jo testeissä.

Lue myös:

    Uusimmat