Mainos

Nainen ihmetteli KappAhlin lapsimallinuken rintoja – vaateketjun vastaus hämmentää

Ruotsalaisnainen otti yhteyttä suosittuun vaateketjuun kysyäkseen syitä lapsimallinuken rintoihin. Vaateketjun antama vastaus yllätti hänet täysin.

Ruotsin Skogåsissa asuva kolmen lapsen äiti Linda Lundin reagoi voimakkaasti nähdessään tunnetun vaateketjun näyteikkunassa lastenvaatteita esittelevällä mallinukella rinnat. 

– En ole koskaan nähnyt lapsimallinukeilla rintoja ennen, eikä ole myöskään kukaan ystävistäni, Lundin kertoo hämmästyneenä.

Nainen päättikin ottaa näyteikkunasta valokuvan ja julkaista sen KappAhlin Facebook-sivuilla muutaman kysymyksen kera.

"Miksi lastenvaatteita ei voisi esitellä neutraalilla tavalla?"

Lundin lähetti vaateketjulle viestin, jossa hän ilmaisi oman näkemyksensä kyseisten mallinukkejen käytöstä.

– Miksi tyttömallinukella on rinnat? Niillä ei ole merkitystä vaatteiden sopivuuteen. Tytöt ovat jo muutenkin tarpeeksi huolissaan kehostaan, joten tuntuu hyvin tarpeettomalta käyttää tämän tyyppisiä mallinukkeja! Lundin kirjoittaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaateketju vastasi, että mallinukke on heidän standardiensa mukainen. Tämä vastaus ei kuitenkaan riittänyt aiheesta suivaantuneelle Lundinille. Standardin mukaan lapsimallinukkien on vastattava 12-vuotiaan lapsen vartaloa, mutta naisen mukaan kyseinen nukke näytti huomattavasti nuoremmalta.

– Murrosiän kynnys on vaikea ikä monelle tytölle. Kaikki kehittyvät eritavalla, joten miksi lastenvaatteita ei voisi esitellä neutraalilla tavalla? Lundin ihmettelee.

Hänen mukaansa ei ole olemassa syytä siihen, miksi lapsimallinukeilla tulisi olla rinnat.

Erilaisuuden kunnioittaminen vaateketjun perusarvo

Ruotsalainen sanomalehti Expressen otti yhteyttä KappaAhlin viestintäjohtaja Charlotte Högbergiin asian tiimoilta. Hänen vastauksensa mukaan ihmisten erilaisuuden kunnioittaminen kuuluu KappAhlin perusarvoihin. Högbergin vastaus oli lähes identtinen Lundin Facebookin kautta saaman vastauksen kanssa.

– Ihmiset ovat upeita juuri sellaisena kuin ne ovat. Tästä syystä meillä on laaja valikoima erilaisia malleja ja kokoja, Högberg kertoo.

Hänen mukaansa 12-vuotias mallinukke on yleinen käytäntö, mutta on otettava huomioon, että kaikki kehittyvät ja näyttävät erilaisilta. Malli ei ole uusi, vaan se on ollut käytössä liikkeissä jo vuosia.

Lundin ei kuitenkaan vielä ole saanut vastausta kysymykseensä lapsimallinuken rintojen tarpeellisuudesta.

Lähde: Expressen  

Video: Mitä teet, jos lapsi raivoaa kaupassa? Vuoden isät kertovat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.