Nainen, älä juo liikaa alkoholia: Orgasmisi jäävät lasin pohjalle

Oletko huomannut, että muutaman tai useamman alkoholijuoman nauttiminen olisi vaikuttanut petipuuhien riemuihin, tuntoherkkyyteen tai kenties hekuman huipun saavuttamiseen? Alkoholin nauttiminen – varsinkin suurissa määrin – ei vaikuta ainoastaan miehen, vaan myös naisen orgasmikykyyn.

Alkoholi tuo halun, mutta vie kyvyn – näin WilliamShakespearenkin (1564–1616) on kerrottu runoilleen. Alkoholi ja seksi ovatkin ristiriitainen sekä kriisialtis yhdistelmä. Jo muutama annos alkoholia voi auttaa rentoutumaan, mutta suuremmat annokset voivat puolestaan aiheuttaa hallaa seksikokemuksille.

Alkoholi tunnetusti vaikuttaa miehen libidoon: petipuuhastelut eivät luonnistu, erektio voi olla heikko, uupahtaa kesken kaiken tai se puuttuu kokonaan. Orgasmin saavuttaminen voi myös jäädä uupumaan täysin.

Mutta miten alkoholi vaikuttaa puolestaan naisen orgasmiin?

Alkoholi kohottaa naisen testosteronimääriä, poistaa estoja, lisää pintaverenkiertoa sekä lievittää stressiä. Pieni annos alkoholia lisää kuin lisääkin seksuaalista halukkuutta, mutta suurempi annos puolestaan turruttaa hermosoluja.

Alkoholi hidastaa hengitystä, sydämen lyöntejä sekä verenkiertoa – juuri niitä elementtejä, joiden nopeutumista tarvitaan ja tapahtuu kiihottuneessa tilassa. Kun veri ei rynnistäkään klitoriksen hermopäihin, saattaa se tuntua suorastaan turralta. Näin ollen humalassa orgasmin kokeminen ja mielihyvän tunteminen on hankalampaa, kuin selvin päin. Orgasmia voi olla jopa mahdoton saada.

Alkoholi saattaa vaikuttaa seksuaalisen mielihyvän kokemiseen myös oksitosiinin kautta. Estrogeenin määrään sidoksissa oleva oksitosiini tehostaa kiihottumista ja lisää muun muassa emättimen tuntoherkkyyttä. Voisikin sanoa, että mitä enemmän alkoholia on nauttinut, sitä vaikeampaa on saavuttaa orgasmi.

Muista, että alkoholi on aivojen toimintaa lamauttava aine: se turruttaa aistimuksia ja tunteita, jotka molemmat ovat tärkeitä sukupuoliselle kanssakäymiselle. Jokaisen elimistö käsittelee alkoholia omalla tavallaan ja sen vaikutukset ovat erilaiset: yksi saattaa kokea turtuneisuutta makuuhuoneen puolella jo parinkin drinkin tai viinilasillisen jälkeen, kun taas toinen huomaa seksin olevan epätyydyttävää tai vaikeaa tukevammassa humalassa.

Lähde: Paihdelinkki.fi, Rakkaudeksi.fi, Cosmopolitan US 3/2013

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja