Näin ylläpidät kipinän makuuhuoneessa – lue vinkit!

Pitkäaikaisessa parisuhteessa seksi voi painua taka-alalle. Näillä vinkeillä saat lemmen jälleen leiskumaan!

Grandparents.com sivusto antaa neuvoja, joiden avulla luotte jälleen lämpöä makuuhuoneeseenne.

1. Käytä luovuuttasi

Ihmiset on ohjelmoitu niin, että he hakeutuvat uusiin kokemuksiin. Jos et näe tarpeeksi vaivaa kokeillaksesi jotakin uutta, kyllästyt. ”Kun olimme nuorempia, teimme sitä lentokoneissa, junissa ja autoissa. Toisen ihmisten taloissa, niityllä lähellä lentokenttää, missä lentokoneet lensivät yli”, muistelee Rich, 56, New Yorkista. Huonot polvet, ajan puute ja kiinnijäämisen pelko ovat vähentäneet suurimman osan tästä, mutta Rich ja hänen pitkäaikainen kumppaninsa Jane, 45, yrittävät vielä olla yllätyksellisiä. ”Me hiivimme vielä erilaisiin paikkoihin, vaikka se olisi vain talo jossakin. Ja yritämme aina kokeilla jotakin uutta - seksilelua, tekniikkaa. Vaikka se ei toimisi, se on silti kiinnostavaa.”

2. Tee seksistä arvosteluvapaa alue

Kommunikaatio sängyssä voi tuntua riskiltä - entä jos kumppani nauraa minulle? Mitä jos hän ajattelee, että olen pervo? Tee töitä intiimiyden eteen siten, että jos toinen kertoo olevansa kiinnostunut jostakin uudesta, jota toinen pitää ällöttävänä, siinä on vain kaksi ihmistä ilmaisemassa itseään. Teidän molempien pitäisi tuntea olonne turvalliseksi siten, että toinen ei saa toista tuntemaan itseään tyhmäksi. Janice, 60, Washington D.C:stä, selittää, että jos hän haluaa keskustella 30-vuotiaan kumppaninsa kanssa jostain negatiivisesta asiasta makuuhuoneessa, hän aloittaa aina keskustelun osoittamalla arvostusta, kuten ”Rakastan olla kanssasi, koska saat oloni tuntumaan upealta - haluaisin kuitenkin, että teemme sitä useammin”. 

3. Nauru on loistava lemmenrohto

Seksiä ei tarvitse ottaa vakavasti - muista, että voit nauraa itsellesi. ”Joskus kun mieheni ja minä yritämme jotakin uutta, se voi olla katastrofi. Selkäni menee jumiin, hän saa kramppeja, emme pysty seuraamaan ohjeita,” sanoo Kelly 50, New Yorkista. ”Sen sijaan, että turhautuisimme tai häpeilisimme, se saa meidän kikattamaan hallitsemattomasti, joka tuo oikeasti meitä läheisemmiksi ja tekee siitä hauskaa.”

4. Sopikaa treffit

Haluaisit ehkä olla spontaasi. Mutta ajattelepa tätä - kun seurusteluaikoina tapailitte, sovitteko treffejä? Treffejä ennen mietitte kuumeisesti mitä laitatte päällenne ja miltä se tulee tuntumaan? Odotitte innolla sitä, että pääsette toisiinne käsiksi.

Valitse ilta ja suunnittele meneväsi sänkyyn yhdeksän maissa, sen sijaan, että menisit sänkyyn puoliltaöin, kun olet liian väsynyt ja kärttyinen. Luo tunnelmaa, sytytä kynttilöitä, ota kylpy. 

5. Hyväksy ja juhlista muuttuvia vartaloitanne

Kun olette olleet pitkään yhdessä, oletat, että tiedät, mitä toinen haluaa. Mutta kun keho muuttuu, myös halut ja tarpeet muuttuvat. Joskus saatat tarvita vähän ylimääräistä apua - vibraattoria, liukastinta, Viagraa. Sinun täytyy selvittää miten kehosi reagoi - kokeile itsetyydytystä satunnaisesti nähdäksesi mikä toimii näinä päivinä. Keskustele tästä parisi kanssa. 

6. Kiinnitä toiseen huomiota

“Yksi yleisimmistä syistä siihen, miksi syrjähyppyjä syntyy, on se, että parit eivät enää kiinnitä huomiota toisiinsa. Parisuhde on viimeinen prioriteetti”, sanoo Paget. Joten älä tee monia asioita samaan aikaan. Laita television kiinni (paitsi jos sieltä tulee hauska aikuisten elokuva, jota te molemmat katsotte), anna puhelinvastaajan tehdä työnsä, hiljennä kännykkä, älä lue sähköpostejasi tai pelaa videopelejä. Tulet yllättymään.

Vuonna 2013 tehdyn tutkimuksen mukaan 9 prosenttia ihmisistä käytti älypuhelimiaan seksin aikana. Kuulostaako tämä hauskalta ajanvietolta? Ei. Keskittykää toisiinne.

Lähde Grandparents.com

Kaipaatko lisää seksivinkkejä? Katso seksuaaliterapeutti Sari Mäen vastaukset lukijoiden kysymyksiin!

Studio55.fi 25:00

Lue myös:

    Uusimmat