Näin voit päästä eroon raskausarvista

Häiritsevätkö raskausarvet elämääsi? Oikealla hoidolla voit päästä niistä eroon!

Raskausarpia syntyy etenkin murrosiässä kasvupyrähdyksen seurauksena sekä raskauden aikana. Punertavista vaaleiksi muuttuvista viiruista on mahdollista päästä jopa kokonaan eroon.

Vibevixen-sivustolla esitellyn tuoreen tutkimuksen mukaan miltei 90 prosentilla naisista on kehossaan raskausarpia. Oikeilla vinkeillä raskausarpia voi saada häivytettyä tai parhaimmassa tapauksessa ne voi saada katoamaan jopa kokonaan.

Kosteuta ihoasi säännöllisesti

Kosteusvoiteet parantavat ihon elastisuutta. Siten hyvällä kosteutuksella voi säästyä useilta raskausarvilta. Vaikka et kärsisikään raskausarvista, on ihon säännöllinen kosteutus tärkeää.

Etenkin kookoksesta ja afrikkalaisesta Shea-puusta saatava rasva kosteuttavat levityksen jälkeen hyvin pitkään. Rasvan levittäminen ennakoivastikin ongelma alueille vähentää raskausarpien muodostumista.

Syö vitamiineja

Etenkin A-, B- ja C-vitamiinit parantavat ihon elastisuutta. Vitamiinit myös edesauttavat ihon kosteuttamisessa, jolloin raskausarpien muodostuminen vaikeutuu.

C-vitamiini parantaa elimistön kollageenituotantoa, joten sen nauttiminen auttaa lisäämään ihon kestävyyttä.

Hoida arpia heti kun huomaat ne

Paras aika hoitaa raskausarpia on se hetki, jolloin huomaat ne. Mitä nopeammin vaurioitunutta ihoa ryhtyy hoitamaan, sitä helpommin arvista pääsee eroon.

Ole kärsivällinen

Kun haluat eroon raskausarvistasi, ole kärsivällinen. Jäljet eivät katoa yhdessä yössä, eikä hermoilu auta pääsemään niistä eroon.

Puhu lääkärille ongelmastasi

Mikäli et saa raskausarpiesi aiheuttamaa harmia mielestäsi, käänny lääkärin puoleen. Arpia on hoidettu onnistunein tuloksin muun muassa laserilla.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: VibeVixen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja