Näin virkistät juhlahulinan väsyttämää ihoa

Ovatko kalliit kangasmaskit ihonhoidossa hintansa väärtejä? Testissä ilmiöksi nousseet sheet maskit 3:45
Toimitus testasi ihonhoidossa hitiksi nousseet kalliit sheet maskit - tämä oli tulos

Juhlapyhät herkkuineen voivat näkyä ihossa. Jotain on kuitenkin tehtävissä.

Jos joulun ja uudenvuoden aikaan on tullut herkuteltua ja drinksuteltua tavallista enemmän, se voi näkyä kropassa. The Sun listasi keinoja, joilla juhlahulinan väsyttämää ihoa voi virkistää.

Syö pähkinöitä

Herkuttelu rasvaisilla ruoilla voi näkyä iho-ongelmina. Iholta voi jäädä puuttumaan sen tarvitsemaa sinkkiä, magnesiumia sekä B-vitamiinia. Nämä ravintoaineet ehkäisevät ihon muuttumista öljyiseksi.

Ihoa voi kokeilla palauttaa tasapainoisempaan kuosiin syömällä pähkinöitä. Pähkinät ja siemenet ovat hyviä vitamiinien ja kivennäisaineiden lähteitä, kertoo Sydänliiton ylläpitämä Sydän.fi-sivusto.

Pähkinöissä on runsaasti sinkkiä, jolla on vaikutusta ihon kuntoon. Kannattaa suosia etenkin sellaisia, joissa on paljon E-vitamiinia, kuten mantelit. Pinjansiemenet ovat myös hyvä E-vitamiinin lähde.

Kannattaa kuitenkin valita sellaisia pähkinöitä, joita ei ole höystetty suolalla tai muillakaan kuorrutteilla, Sydän.fi-sivusto muistuttaa. Liika suolan määrä voi olla terveysriski.

Kokeile syväpuhdistavaa savinaamiota

Jos kasvot tuntuvat kukkivan herkuttelun jäljiltä, voit kokeilla freesata oloa ihon syväpuhdistukseen tarkoitetulla savinaamiolla. Savinaamio imee itseensä talia ja muita ihon epäpuhtauksia.

Ihonkuorinta kannattaa omalle ihotyypille sopivilla tuotteilla.

Kokeile ihonkuorintaa, mutta varoen

Saatat kenties haluta kuoria ihoasi puhtaammaksi juhlakauden jälkeen. Ihonkuorinta voi saada ihon näyttämään paremmalta muun muassa estämällä ihohuokosia tukkeutumasta.

On syytä pitää mielessä se, että ei kannata käyttää sellaisia kuorinta-aiheita, jotka ovat omalle ihotyypillesi liian tujuja. Herkkä iho ei kestä samanlaista käsittelyä kuin rasvoittuvampi iho, muistuttaa Healthline. Liian kova kuorinta voi saada ihon ärsyyntymään ja tulehtumaan.

Ihoa on Healthlinen mukaan suositeltavaa kuoria kerran tai pari viikossa. On myös hyvä muistaa, että iho uusiutuu normaalisti noin kuukaudessa itsestään.

Mitä tehdä, jos alkoholi kuivatti ihoa?

Alkoholi on diureetti, joka paitsi pissattaa myös saa kropan kuivumaan. Iho voi kuivua ja alkaa punoittaa.

Olemme aiemmin kertoneet, miten alkoholin aiheuttamia iho-ongelmia voi koettaa hoitaa paikallisesti esimerkiksi kosteuttavilla ainesosilla: muun muassa hyaluronihappo ja keramideja sisältävät hoitovoiteet ja seerumit tekevät hyvää.

Paras ratkaisu alkoholin aiheuttamien ikävien ihoseurausten välttämiseksi on luonnollisesti olla juomatta. Alkoholin on todettu muutenkin aiheuttavan monenlaisia terveyshaittoja, esimerkiksi lisäävän syöpään sairastumisen riskiä.

Moni ryhtyykin loppuvuoden hulinoiden jälkeen viettämään tipatonta tammikuuta. Jo pelkästään kuukausi ilman alkoholia näyttäisi tuovan monenlaisia terveyshyötyjä muun muassa iholle

Älä kuitenkaan pohde turhaan huonoa omatuntoa

Vaikka joulun ja uudenvuoden aikaan olisikin tullut syötyä tavallista epäterveellisemmin ja kenties ähkyyn asti, ei siitä kannata pohtea huonoa omatuntoa. Laillistettu ravitsemusterapeutti Hanna Partanen muistutti taannoisessa haastattelussamme, että joustot kuuluvat elämään. Myös yhdysvaltalainen ravitsemusterapeutti muistuttaa, että detox-kuurien sijaan paras keino palautua joulun syömingeistä on syödä normaalisti.

Videolla: Tiedätkö, mitä ovat AHA- ja BHA -hapot?

Mitä ovat AHA- ja BHA-hapot? 1:04

Lue myös:

    Uusimmat