Detox-kuuri voi houkutella tammikuussa – ravitsemusasiantuntija tyrmää: "Johtaa vain pirulliseen kierteeseen..."

Onko sokeri vaarallista, Hanna Partanen? 1:44
Onko sokeri vaarallista, Hanna Partanen?

Ravitsemusterapeutti ja somevaikuttaja Colleen Christensen ohjeistaa Instagramissa, että joulun jälkeen ei kannata ryhtyä ankaralle detox-kuurille vaan syödä normaalisti. Colleenin kannanotosta kertoo The Mirror.

Tammikuussa moni voi päättää, että nyt alkaa laihdutus, kun joulunakin on ehkä tullut syötyä yli tarpeen. Yhdysvaltalainen ravitsemusterapeutti  ja somevaikuttaja Colleen Christensen muistuttaa Instagramissa, että pähkähulluihin detox-dieetteihin ei kannata ryhtyä. Sen sijaan kannattaa syödä normaalisti ja juoda riittävästi vettä. Se on paljon tehokkaampaa kuin ryhtyä dieetille, jota ei jaksa noudattaa kovin kauan.

– Jos mietit, miten päästä takaisin kiinni normaaliin syömisten suhteen, vastaukseni on: syö normaalisti, hän kertoo Instagramissa.

– Et tarvitse hulluja mehudetox-dieettejä puhdistamaan kroppaasi lomaherkuista. Ensinnäkään ne eivät ole myrkkyä ja toisekseen meillä on maksa, munuaiset ja muut elimet, jotka ovat oikein hyviä siinä hommassa!

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Colleen kirjoittaa, että jos haluaa syödä ”puhtaasti”, kannattaa pestä vihannekset ennen syömistä.

– Muussa tapauksessa syö normaalisti ja kaikki menee hyvin. Ruokailun rajoittaminen johtaa vain pirulliseen kierteeseen, jossa ensin rajoitetaan syömistä ja sitten ahmitaan.

Armollisuutta kehiin

Colleen toivoo, että ihmiset olisivat armollisempia itseään kohtaan sen sijaan, että kokisivat syyllisyyttä joulunajan herkuttelusta. 

– Jouluruoasta nauttimista ei pitäisi ajatella takapakkina vaan mahtavana osana elämää.

Hän muistuttaa, että tasapainoiseen dieettiin kuuluu kausia, jolloin herkutellaan enemmän. Myös laillistettu ravitsemusterapeutti Hanna Partanen muistuttaa joustojen merkityksestä arjessa.

Lähde: The Mirror

Lue myös:

    Uusimmat