Näin vältyt asumokilta valmistujaisissa – lue etiketti!

Valmistujaisjuhla on yksi opiskelijan elämän kohokohdista ja tärkeänä päivänä myös asuvalinnan merkitys korostuu. Minimekkojen ja avarien kaula-aukkojen aikakaudella valmistujaisasun tyylikkyyteen on syytä kiinnittää erityishuomiota.

Huippustylisti Teri Niitti kertoi Helmelle, mitkä tekijät vaikuttavat asun mauttomuuteen ja kuinka valmistujaispäivän asu noudattaa tyylikästä linjaa.

Itsevarma olo määrää helman pituuden

Tarjolla on tänä päivänä hurjasti mekkoja, joiden helman pituuksissakin koko skaala on käytössä: juhlavampia asuja löytyy vesirajaa hipovista mekoista pitkiin maksimekkoihin. Stylisti neuvoo juhla-asun valitsijaa kiinnittämään erityishuomiota omaan vartaloonsa ja omaan persoonaansa.

– Helman olisi hyvä yltää vähän polven yläpuolelle, tietysti mekon mallista ja kantajansa vartalonsa riippuen. Tarkoitushan on myöskin, että ihminen on mekossaan oman itsensä näköinen, Niitti muistuttaa.

Juhlapäivänä opintonsa päättävän on lupa valita ylleen lyhyempikin mekko, jos lyhyt helma on oman tyylin vakiovaruste.

– Jos on sellainen minimekko-ihminen, niin kyllä mekko saa olla lyhyempikin, Niitti toteaa.

Minimekko ei sovi joka juhlaan

Lyhyt helma tai erityisen avonainen kaula-aukko saattaa saada juhlavieraiden niskakarvat pystyyn. Huippustylisti muistuttaa, että juhlavieraat on syytä ottaa huomioon myös valmistujaisasussa – voihan sen lyhyemmän mekon laittaa ylleen vaikkapa myöhäisemmän illan rientoihin. Kaikkiin juhliin erityisen paljastavat asut eivät sovi.

– Jos paikalla on esimerkiksi isovanhempia, jotka saattavat loukkaantua paljastavasta puvusta, Niitti huomauttaa.

Opintonsa päättävä juhlii elämänsä virstanpylvästä, joka kietoutuu älyn ja uuden tiedon harsoon. Tämä kannattaa muistaa myös omassa asuvalinnassa – arvokas juhla vaatii nimittäin myös osallistujiltaan tavallista ylväämmän asun.

– On syytä korostaa, että valmistujaiset ovat opiskelun ja älyn juhlaa, Niitti toteaa.

Kokonaisuuden tulee olla hallittu

Valmistujaisjuhlat on oiva areena oman persoonallisuuden ilmaisemiseen. Omissa juhlissa erikoisemmallekin tyylille on oltava sijaa, kun juhlitaan opintonsa päättävää.

Jos mielii tepastella omissa valmistujaisissaan esimerkiksi paljain jaloin, on koko asukokonaisuuden syytä seurata luonnonlapsesta muistuttavaa linjaa. Tarkoitushan ei ole luoda kuvaa kokonaisuudesta, josta puuttuu jotakin.

– Asukaan ei saa olla kovin juhlava, ettei lopputulos näyttäisi siltä, että jalassa ei ole kenkiä vain siksi, että juhlakengät osoittautuivat hankaliksi. Asun pitää silloin olla keijukaismainen tai muistuttaa maahisista. Kokonaisuus ei saa olla kovin juhlava, Niitti neuvoo.

Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja