Näin vaalit intohimoa suhteessa – "Seksi ei ole tosikoille"

Pitkän ja intohimoisen parisuhteen salaisuus 25:51

Pitkässä parisuhteessa seksielämä saattaa väljähtyä ja kumppani voi alkaa tuntua liiankin tutulta. Maaret Kallio ja Osmo Kontula korostavat, että seksuaalinen vireys säilyy leikkimielisyydellä ja fyysisellä kiinnostuksella toista ihmistä kohtaan.

Studio55.fi-lähetyksessä vierailleet tutkimusprofessori Osmo Kontula ja psyko- ja seksuaaliterapeutti Maaret Kallio haastattelivat kirjaansa Happy end: Seksuaalisesti vireät pitkät parisuhteet varten pitkään yhdessä olleita pareja, jotka olivat tyytyväisiä seksielämäänsä. Kontulan ja Kallion mukaan vireän seksielämän salaisuutena ovat leikkimielisyys ja koskettaminen.

– Seksi ei ole tosikoille. Seksuaalisesti vireä pari koskettelee leikillisesti toisiaan ja antaa toiselle vähän flirttiäkin, Kallio sanoi lähetyksessä.

– Meille (kirjaamme varten) kirjottaneita luonnehti se, että he olivat aina hakemassa jotain uutta parisuhteeseen, pientä seikkailua elämään. Ne saattoivat olla pieniäkin asioita, jotka pitävät mielen ja suhteen vireänä, Kontula kertoo.

Molemmat pitivät parisuhteen onnellisuuden ja seksielämän vireyden kulmakivenä myös fyysistä kiinnostusta toista osapuolta kohtaan.

– Tämä salaperäinen kemiahan on sitä, että kun tapaa uuden ihmisen, on fyysisesti kiinnostunut olemaan hänen lähellään ja koskettamaan häntä. Tämän tunteen säilyttäminen parisuhteessa tekee siitä parisuhteen. Jos se tunne häviää, on kyseessä kaksi ystävää, jotka ovat yhdessä, Kontula sanoo.

– Kyllä se fyysinen intressi, sen säilyttäminen ja tiedostaminen, on kaikkein tärkein asia.

Kallio korostaa lisäksi onnellisen parisuhteen ja seksuaalisuuden yhteyttä.

– Seksuaalisuus ja parisuhde ovat toinen toisiinsa kietoutuneita. Seksuaalisuuden puolella näyttäytyy se, mitä olemme persoonana ja mitä meidän parisuhteemme on, Kallio sanoo.

Voiko onnellista parisuhdetta olla ilman seksiä? Entä miten vieraat neuvoivat toimimaan tilanteissa, joissa toinen haluaa enemmän seksiä kuin toinen? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat