Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Näin tuunaat piparisi!

Myllytontun Piparipulla
Myllytontun Piparipulla
Julkaistu 09.12.2011 09:41

Jos perinteiset piparit kyllästyttävät, voi pipareista tuunata pienellä luovuudella moderneja versioita.

Myllyn Parhaan kotitalousopettaja, Leivontanurkan Arja Savela kertoo, miten pipareihin saa helposti uutta makua.

– Piparitaikinan joukkoon voi lisätä kaikenlaista mukavaa, jopa chiliä. Itse olen ihastunut lisäämään taikinaan rouhittuja suolapähkinöitä, jolloin taikinasta tulee suolaisen makeaa. Toinen hyvä lisä piparitaikinaan ovat kuivatut marjat (esim. biokian karpalot tai mustikat), Savela vinkkaa

Joulun sydän-ikkunapiparit

Pipareita voi käyttää myös muiden herkkujen valmistuksessa. Piparit sopivat mainiosti esimerkiksi pullan täytteeksi! Kokeile maukasta myllytontun piparipullaa!

Myllytontun piparipulla

Myllytontun Piparipulla

Tässä reseptissä yhdistetään Piparitaikina ja Pullataikina. Saat herkullisia pullia, joita piparkakkutaikina mehevöittää.

1 iso pullakranssi
1 pkt Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g) tai Kauramurotaikinaa
1 pkt Myllyn Paras Pullataikinaa (1 kg, pakaste)
Voiteluun: munaa
Pinnalle: raesokeria

Kaaviloi kohonnut pullataikina noin 60 x 30 cm:n suorakaiteeksi, kuten korvapuusteja tehdessä. Kaaviloi erikseen piparkakkutaikinalevyt ohueksi yhtä suureksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Nosta ohut piparkakkutaikinalevy pullataikinalevyn päälle (ei haittaa, vaikka piparkakkutaikina repeilisi) ja kääri rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa rullasta noin 1½ cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne kohoamaan sellaisenaan tai paperivuokiin uunipellille.

Mikäli et leikkaa rullasta viipaleita kokonaan irti, saat taikinasta ison joulukranssin kääntelemällä rullasta osittain irti leikatut viipaleet vuorotellen eri suuntiin ja kiertämällä rullan ympyräksi.

Voitele kohonnut pulla kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista kierrepullia 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia ja isoa kranssia 200-asteisen uunin alatasolla 35-40 minuuttia.

Taikinaa sisältävä pulla kestää normaalia pidempään mehevänä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Sushiakin suositumpaa! Japanin omaa "karjalanpiirakkaa" saa SuomestakinKasvisten hinta puhuttaa: Voiko pienituloinen syödä terveellisesti?Älä missään nimessä tee tätä virhettä, kun lähdet kotoaTyöelämää 30 vuotta tutkinut professori kertoo, miten huono työpaikka uuvuttaa työntekijänKauppojen halvimmat kananugetit testissä – selvä voittaja löytyiVihdoin uutta toivoa erityisesti lapsilla esiintyvän syövän hoitoon – "Ei juurikaan edistystä sitten 70-luvun"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:22
    Ruoka

    Sushiakin suositumpaa! Japanin omaa "karjalanpiirakkaa" saa Suomestakin

  • 15:14
    Ruoka

    Kasvisten hinta puhuttaa: Voiko pienituloinen syödä terveellisesti?

  • 13:29
    Kodinkoneet

    Älä missään nimessä tee tätä virhettä, kun lähdet kotoa

  • 11:25
    Uupumus

    Työelämää 30 vuotta tutkinut professori kertoo, miten huono työpaikka uuvuttaa työntekijän

  • 09:28
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat kananugetit testissä – selvä voittaja löytyi