Mainos

Joulun Sydän-ikkunapiparit

Joulun tunnelmaan pääset leipomalla herkullisia ikkunapipareita!

Ikkunaan voi leipoa myös syötäviä koristeita. Tee jokaiseen pipariin pienellä muotilla tai veitsellä reikä, siis ”ikkuna”. Laita paistettavaksi sopiva karkki ikkunaruuduksi, esim. Fazerin Ässämix sopii tähän.

Tee lisäksi pipariin pikkuinen reikä yläreunaan, esim. sukkapuikolla tai jollain tikulla. Paista piparit reikien teon ja karkin asettamisen jälkeen varovasti palamista välttäen

Käytä valmista piparitaikinaa tai tee taikina itse, alla paljon kyselty munaton pipariohje!

n. 30 kpl

1 pkt Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikina
(500 g), margariini
tai
1 pkt Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikina
(500 g), voi
tai
½ annosta omaa piparkakkutaikinaa (Katso ohjeet: Piparkakkutaikina, perinteinen tai Piparkakkutaikina, munaton)
Ikkunoiksi:
1 pss Hedelmäaakkosia tai värillisiä Ässämix-hedelmäkarkkeja

Levitä taikinalevyt erilleen ja anna niiden sulaa huoneenlämmössä 15-30 min tai valmista piparitaikina itse. Kauli taikina n. 2 mm:n paksuisiksi levyiksi.

Ota taikinasta muotilla pipareita ja nosta ne lastalla leivinpaperin päälle. Tee jokaiseen pipariin pieni aukko, joka on juuri sopiva hedelmäkarkille. Laita yksi karkki jokaiseen aukkoon.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 5-7 min. Ole tarkkana, sillä piparit palavat helposti.

Huom! Ohjeessa mainitut hedelmäkarkit kestävät paistamisen. Jos käytät muita karkkeja, tee koepaisto.

VINKKI: Jos haluat ripustettavia pipareita, tee pipareiden yläreunaan reikä ennen paistamista tai paina kuumien pipareiden yläreunaan reikä tikulla heti, kun olet ottanut ne uunista.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat