Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Joulun Sydän-ikkunapiparit

Julkaistu 25.11.2011 08:37(Päivitetty 25.11.2011 08:38)

Joulun tunnelmaan pääset leipomalla herkullisia ikkunapipareita!

Ikkunaan voi leipoa myös syötäviä koristeita. Tee jokaiseen pipariin pienellä muotilla tai veitsellä reikä, siis ”ikkuna”. Laita paistettavaksi sopiva karkki ikkunaruuduksi, esim. Fazerin Ässämix sopii tähän.

Tee lisäksi pipariin pikkuinen reikä yläreunaan, esim. sukkapuikolla tai jollain tikulla. Paista piparit reikien teon ja karkin asettamisen jälkeen varovasti palamista välttäen

Käytä valmista piparitaikinaa tai tee taikina itse, alla paljon kyselty munaton pipariohje!

Perinteisen piparkakkutaikinan ohje

Munattoman piparkakkutaikinan ohje

n. 30 kpl

1 pkt Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikina
(500 g), margariini
tai
1 pkt Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikina
(500 g), voi


tai

½ annosta omaa piparkakkutaikinaa (Katso ohjeet: Piparkakkutaikina, perinteinen tai Piparkakkutaikina,
munaton)

Ikkunoiksi:

1 pss Hedelmäaakkosia tai värillisiä Ässämix-hedelmäkarkkeja

Levitä taikinalevyt erilleen ja anna niiden sulaa huoneenlämmössä 15-30 min tai valmista piparitaikina itse. Kauli taikina n. 2 mm:n paksuisiksi levyiksi.

Ota taikinasta muotilla pipareita ja nosta ne lastalla leivinpaperin päälle. Tee jokaiseen pipariin pieni aukko, joka on juuri sopiva hedelmäkarkille. Laita yksi karkki jokaiseen aukkoon.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 5-7 min. Ole tarkkana, sillä piparit palavat helposti.

Huom! Ohjeessa mainitut hedelmäkarkit kestävät paistamisen. Jos käytät muita karkkeja, tee koepaisto.

VINKKI: Jos haluat ripustettavia pipareita, tee pipareiden yläreunaan reikä ennen paistamista tai paina kuumien pipareiden yläreunaan reikä tikulla heti, kun olet ottanut ne uunista.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Kärpässieniä syönyt puukotti veljeään – "Se trippi oli aika erikoinen"Vauvanvaatteissa vakava vaara – ota nämä heti pois käytöstä!Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voittiTiesitkö? Vuoden yksinäisin päivä lähestyy – ainakin amerikkalaisilleRinnat pitää tutkia joka kuukausi – näin teet sen oikein kotonaTämän ikäisenä kuultu musiikki on sinulle merkityksellisintä – suuri suomalaistutkimus selvitti
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 10:21
    Sienet

    Kärpässieniä syönyt puukotti veljeään – "Se trippi oli aika erikoinen"

  • 09:42
    Takaisinvedot

    Vauvanvaatteissa vakava vaara – ota nämä heti pois käytöstä!

  • 08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • 06:27
    Halloween

    Tiesitkö? Vuoden yksinäisin päivä lähestyy – ainakin amerikkalaisille

  • Eilen18:50
    Syöpä

    Rinnat pitää tutkia joka kuukausi – näin teet sen oikein kotona