Näin tunnistat laadukkaan kuusen ja vältät neulasten varisemisen!

Joulukuusi on oikein hoidettuna kodin kaunistus. Valitsemalla kuusi tarkasti ja hoitamalla sitä hyvin saadaan kotiin joulun tuoksua pitkälle loppiaiseen asti.

Joulukuusi on suomalaisen kodin perinteikäs kaunistaja, mutta neulasensa ennen aikojaan pudottava puu on pettymys. Kuusen saa pysymään kauniina valitsemalla sen oikein ja muistamalla riittävän kastelun.

Kuusen valinta

Joulukuusen kasvupaikalla on väliä, ja sitä kannattaa kysyä myyjältä. Varjossa kasvaneen kuusen neulaset putoavat helpommin kuin valoisalla paikalla kasvaneen. Myös kuusilajeissa on eroa: parhaiten neulaset pysyvät hopeakuusessa.

Kun ryhdyt valitsemaan kuusta, katso, että se on kauniin vihreä ja että neulaset ovat tiukasti kiinni. Tätä voi testata juoksuttamalla oksaa sormien lävitse. Mikäli neulasia irtoaa, siirry seuraavaan kuuseen.

Tuoreutta voi testata myös nostamalla kuusen ilmaan ja iskemällä sen takaisin maahan – jos neulasia putoaa, jätä kuusi ostamatta.

Kuusi tarvitsee runsaasti vettä

Joulukuusen hoidossa avainsana on kastelu: puulla on oltava koko ajan vettä jalassa. Vesi ei saa päästä loppumaan hetkeksikään, muuten puu kuivuu.

Ensimmäisen vuorokauden aikana joulukuusi tarvitsee monta litraa vettä vuorokaudessa, myöhemmin noin litran. Vesimäärä on syytä tarkistaa usein, sillä kuusenjalkaan ei välttämättä mahdu riittävästi vettä koko päivän tarpeisiin.

Myös sokerinpala kuusenjalassa auttaa pitämään kuusta virkeänä.

Sijoita kuusi tarpeeksi kauas lämpöpattereista ja uunista. Kuusi viihtyy viileässä ja vedottomassa paikassa.

Hyvällä hoidolla joulukuusi kestää kauniina loppiaiseen asti.

Lähteet: Joulupuuseura ry, Rakentaja.fi

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat