Näin teet olostasi heti energisemmän – lue helpot vinkit!

Syksyn tullessa energiatasot laskevat usein jo pelkän valon määrän vähentymisen vuoksi. Tämän huomaa väsymyksenä ja voimattomuuden tunteena. AVA kokosi yhteen vinkit, joiden avulla omaan arkeen voi näin syksyn kynnyksellä tuoda kaivattua lisäenergiaa.

Kesän jälkeen useat kokevat itsensä helposti tavallista väsyneemmäksi. Oikeilla vinkillä omaa oloa on kuitenkin mahdollista piristää yllättävän helposti – ja nopeasti.

1. Välttele kofeiinia

Kofeiini voi piristää hetkellisesti, mutta kofeiinia sisältävät juomat ovat usein hyvin koukuttavia. Kofeiinin nauttiminen kannattaa säästää kaikkein väsyneimipin hetkiin sen sijaan, että sitä nauttisi jo varotoimiksi väsymyksen pelossa. Jos esimerkiksi kofeiinia sisältävien juomien nauttimisen jättää vähemmälle, on omia energiatasojakin helpompi seurata.

2. Vältä energiajuomia

Myös erilaiset energiajuomat tuovat hetkellistä helpotusta väsymykseen, muta niiden aikaansaama huippu verensokereissa voi aiheuttaa lopulta hälvetessään jopa entistä väsyneemmän olon. Jättämällä energiajuomat nauttimatta pidät huolen siitä, että elimistösi toiminta on luonnollisempaa.

3. Hankkiudu eroon tukkoisesta nenästä

Nenän kevytkin tukkoisuus vie yllättävän paljon energiaa. Jos olet kärsinyt pitkittyneestä flunssasta, tartu härkää sarvista ja selvitä, mistä nenän jatkuva tukkoisuus johtuu. Voit yllättäen huomata, miten paljon pirteämmäksi olo muuttuu, kun ei koko ajan tarvitse niiskuttaa.

4. Kuuntele kehosi luontaista rytmiä

Jos tiedät olevasi aamu- tai iltaihminen, kuuntele kehoasi! Toiset ovat yksinkertaisesti pirteämpiä aamuisin kuin iltaisin – tai toisinpäin. Jotta olisi mahdollista saavuttaa mahdollisimman pirteä olo, kannattaa omaa kehoa kuunnella.

5. Pukeudu kirkkaisiin väreihin

Kirkkaisiin vaatteisiin pukeutuminen voi parantaa omaa mielialaa. Värien vaikutusta mielialoihin on tutkittu jonkin verran, eikä liene yllätys, että tummanpuhuvan asun sijaan kirkas vaate voi piristää arkea.

6. Ota voimatorkut

Vain 5–10 minuutin voimatorkut voivat muuttaa olon hurjasti pirteämmäksi. Pidä kuitenkin huoli siitä, etteivät torkut veny yhtään pidemmiksi, jottei niiden vaikutus ole päinvastainen.

7. Herää joka aamu samaan aikaan

Oman kropan totuttaminen tasaiseen unirytmiin on avainasemassa, jos tavoitellaan pirteämpää oloa. Myös viikonloppuisin olisi hyvä herätä samaan aikaan kuin arkena, jotta elimistö tottuisi tiettyyn rytmiin.

8. Juo paljon vettä

Yksi nestevajauksen selvimmistä merkeistä on väsymys. Nauttimalla koko päivän aikana säännöllisesti vettä voi pitää huolen siitä, ettei elimistö väsy sen vuoksi, että päällä on lievä nestevajaus.

9. Kuuntele railakas kappale

Piristys väsähtäneeseen päivään voi olla yllättävän pieni. Adrenaliinin virtaamaan saava lempikappale voi tuoda jo muutamassa minuutissa väsyneeseen olemukseen kaivattua virtaa.

10.Vaihda sukkasi

Useimmat ovat arkena pitkiä aikoja kengät jalassa töissä. Sukkien vaihtaminen kesken päivää voi piristää oloa yllättävän paljon. Pieni vaiva siitä, että laukkuun pakkaa aamulla ylimääräisen sukkaparin tekee olosta työpäivän jälkeen yllättäen raikkaamman ja samalla pirteämmän.

AVA

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja