Näin teet Marilyn Monroe -meikin

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia neuvoo muun muassa, kuinka banaanivarjostus tehdään, miten couperosaihoa tulee hoitaa ja kuinka valokynää käytetään.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Mustapäiden piilotus

Haluaisin tietää, miten mustapäät saa meikattua piiloon? Ja minkä värinen luomiväri käy pieniin harmaansinisiin silmiin?

Riian vastaus:

Mustapäitä ei ole helppo saada meikillä piiloon, eli siis suosittelisin sinua hoitamaan ensin mustapäät kuntoon ja sitten vasta keskittymään meikkaamiseen. Nivean Refining Clear-Up Strips puhdistusliuskat sopivat t-alueelle. Liuskat poistavat mustapäät ja puhdistavat ihohuokoset tehokkaasti mutta hellävaraisesti.

Peitevoiteeksi suosittelen sinulle Stay On Cover Stick -peitepuikkoa. Se peittää hyvin, mutta on koostumukseltaan ihanan ohut.

Harmaansinisille silmille toimii erinomaisesti liilat, luumut ja roosan sävyt. Nämä sävyt korostavat silmien väriä hienosti ja nostavat silmien sinisyyttä enemmän esille.

Yksi iho, monta ongelmaa

Heippa! Minulla on monia ongelmia ihon suhteen. Mitä voin tehdä suurentuneille ihohuokosille? Saako niitä supistettua ennalleen? Onko mitään apukeinoa silmissä esiintyville muutamalle valkoiselle näpylle, joista en tiedä mitä ne ovat? Mitä voi tehdä tummille silmänalusille ja niiden näkyville pintaverisuonille? Miten pääsee eroon suunpielessä olevista finneistä? Voiko niihin käyttää samoja keinoja kuin finneihin yleensä, vaikka ovatkin niin herkällä ihoalueella? Toivon kovasti apua!

Riian vastaus:

Tässä vastauksia pulmiisi. Suurentuneet ihohuokoset kiittävät, kun puhdistat ne Refining Nivean Clear-Up Strips puhdistusliuskoilla. Myös mustapäät saavat kyytiä ja iho näyttää tasaisemmalta ja kirkkaammalta.

Kannattaa myös ottaa viikoittaiseen käyttöön kuorinta ja naamio perushoidon lisäksi. Gentle Peel Off Mask -kuorintanaamio on pakattu kätevään pussiin, josta riittää kahdeksi hoitokerraksi. Tuote poistaa epäpuhtaudet, kuorii kuolleen ihosolukon ja kosteuttaa. Käyttö kerran viikossa.

Valkoiset näpyt silmien ympärillä ovat miliumeja, eli pieniä valkoista talimassaa sisältäviä näppyjä. Ne voidaan poistaa tekemällä niihin reikä desinfioidulla neulalla ja puristamalla pois. Mutta koska silmänympärysiho on äärimmäisen ohut ja herkkä, suosittelen käyntiä kosmetologilla.

Ammattilainen poistaa miliumit niin, ettei iho tulehdu eikä haavereita tapahdu. Samalla hoitokerralla kosmetologi voi poistaa finnit suunpielistä. Varaa siis kosmetologille aika ihonpuhdistukseen, niin saat samalla kerralla hoidettua molemmat ongelmasi. Tummille silmänalusille ja pintaverisuonten peittämiseen sopii Perfect Cover valoa heijastava peitevoide.

Tummien silmänalusten piilottaminen

Hei! Minulla on todella tummat silmänaluset ja oikeastaan sellainen tumma ura silmien alla. Vaikka kuinka olen käyttänyt niihin valokynää ja peitepuikkoa, tumma ura näkyy silti meikin läpi. Olisiko sinulla hyviä meikkivinkkejä millä tummat silmänaluset saa hyvin piiloon? Mikä on paras tuote tähän tarkoitukseen?

Riian vastaus:

Joskus tummuus silmien alla ei ole seurausta huonosti nukutuista yöistä, vaan syy on rakenteellinen ja ehkä perinnöllinenkin. Siispä kirkastava silmänympärysvoide ja valoa heijastavat tuotteet ovat ne kosmetiikkaviidakon pelastajat, joilla voi taikoa pois tummuutta.

Testaa Nivean Aqua Sensation Eye Care -silmänympärysvoidetta ja käytä sitä aamuin illoin nuppineulan pään kokoinen määrä, joka riittää siis molemmille silmänalusille. Voide sisältää kurkku-uutetta, joka raikastaa silmänalusia hetkessä. Voiteen valoa heijastavat pigmentit kirkastavat katsetta.

Peitevoiteista Perfect Cover peittää hyvin mutta luonnollisesti. Voit lisätä tarvittaessa vielä meikkivoidetta joko peitevoiteen alle tai päälle. Puuteroi huolellisesti mutta kevyesti.

Näin teet Marilyn Monroe -meikin

Hei! Olen 17-vuotias, ulkonäöltäni hyvin tyypillinen suomalainen sinisine silmineni ja tavallista hiukan vaaleammilla hiuksilla. Ihastukseni on kuitenkin 1950-luvun ja Marilyn Monroen aikakauden voimakas meikki punaisten huulten kera.

Pelkoni on, ettei raju punainen sovi vaaleaan, punaisuuteen taipuvaan ihonväriini. Osaatko sanoa olenko oikeassa? Entä miten saisin normaalit huuleni vaikuttamaan silti edes hivenen muhkeilta? Voimakas värihän saa huulet näyttämään kapeilta.

Riian vastaus:

Heippa! Marilyn Monroen -look sopii varmasti vaalealle hipiällesi ja sinisille silmillesi. Kauniisti meikattu iho takaa siistin ja huolitellun lopputuloksen ilman että ihosi punaisuus korostuu. Tee siis huolellinen meikkipohja pitkäkestoisella Ideal Finish -meikkivoiteella. Tuote on peittävä, mutta ohut. Sen öljytön koostumus tekee ihosta mattapintaisen. Puuteroi iho kevyesti Ideal Finish -kivipuuterilla.

Huulet voit rajata aavistuksen oman huulenrajasi yläpuolelta. Tee rajaus niin, että pyöristät hieman oman huulten kaaren linjaa. Näin huulet näyttävät sensuellin pehmeiltä, eikä ylirajausta juurikaan huomaa. Punaa huulet Colour Passion by Chantal Thomass huulipunan sävyllä 69 Rouge d´amour käyttämällä huulipunasivellintä apunasi. Näin huulimeikistä tulee pysyvä, siisti ja viimeistelty.

Väsyneet silmät piiloon

Miten saisin silmäni meikattua niin, etteivät ne näyttäisi kuvissa aina väsyneiltä? Silmäni ovat todella kirkkaansiniset, joka luultavasti on yksi syy siihen, että ne näyttävät helposti siltä, kuin olisin humalassa.

Lisäksi sininen tunkee niin vahvasti läpi, että tummaa ja näyttävää silmämeikkiä on vaikea saada, kuvissa silmät näyttävät aina hailakoilta. Mikä avuksi, mikä saisi silmäni "aukeamaan" vai onko ainoa pelastus tummat väripiilolinssit? Kiitos etukäteen!

Riian vastaus:

Moikka! Saat vaaleansinisiin silmiin intensiivisyyttä vahvalla mustalla rajauksella. Rajaus saa silti olla pehmeä ja utuinen, jotta se sopii haaleanvaaleisiin silmiisi. Nivean Soft Liner kynä 02 Graphite on pehmeä ja helppo levittää luomelle. Se tarttuu myös silmän sisäpuolelle, jonne sinun kannattaa myös tehdä rajaus.

Silmämeikkivinkit aikuiselle naiselle

Kaipaisin silmämeikkivinkkejä kypsälle naiselle. Tuntuu, etteivät helmiäisvärit oikein sovi, kun luomet ovat jo hiukan ryppyiset.

Riian vastaus:

Pohjusta luomet ensin huolellisesti jotta silmämeikki saa pysyvyyttä ja että luomen pohjasta tulee tasainen ja siihen on helppo levittää luomivärit siististi.

Pohjustukseen sopii erinomaisesti Perfect Cover valoa heijastava peitevoide ja Ideal Finish -puuteri. Puuteroi luomet niin, ettei iho ole yhtään nihkeä tai rasvaisen tuntuinen, vaan puuterinen ja sileä. Näin luomivärit on helpompi häivyttää pehmeiksi.

Aikuisen naisen silmämeikkiin mattapintaiset luomivärit sopivat paremmin kuin kiiltävät helmiäiset. Tee banaanivarjostus luomivakoon, tummenna luomen ulkonurkkaa tummemmalla sävyllä ja levitä liikkuvalle luomelle vaalea mattapintainen väri.

Häivytä tumma varjostus pehmeäksi vaaleammalla luomivärillä. Rajaa silmät pehmeällä Soft Liner silmänrajauskynällä ja pehmennä lopputulos vielä samanvärisellä luomivärillä käyttämällä kapeaa sivellintä apunasi.



Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Lue myös:

    Uusimmat