Näin teet luonnollisen juhlavan meikin

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia neuvoo muun muassa, kuinka tehdään luonnollinen mutta juhlava meikki ja kuinka luomet rajataan pysyvästi.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Meikki talvi-iholle

Kysyisin apua meikkivoiteen valintaan. Ihoni on näin talviaikaan pintakuiva, mutta alkaa kiillellä päivän mittaan, ja hieman epätasaisuuttakin löytyy. Sopisiko iholleni mieluummin öljyä sisältävä vai öljytön meikkivoide?

Riian vastaus:

Kokeile Nivean Stay Real meikkivoidetta. Se on koostumukseltaan öljytön, eli pitää kiiltelevän ihon päivän mittaan kurissa. Tuote sopii kuitenkin kaikille ihotyypeille, eli erinomaisesti myös pintakuivalle ihollesi.

Pienet silmät suuremmiksi

Hei, tarvitsen apua. Minulla on pienet silmät. Miten saan ne näyttämään isommilta?

Riian vastaus:

Vaaleat luomivärisävyt suurentavat silmää, tummat pienentävät. Levitä siis koko liikkuvalle luomelle vaalea luomiväri ja häivytä pehmeästi kohti kulmakarvaa. Tee ohut rajaus ripsien tyveen Expert Eyelinerilla ja pidennä rajausta hieman silmän ulkonurkasta ulospäin. Levitä ripsiin ripsiä taivuttava Eyes Wide Open maskara, joka ikään kuin avaa silmää saaden sen näyttämään suuremmalta.

Näpyt pois kasvoilta

Tervehdys! Olen koko ikäni ollut iholtani täysin sileä, finnitön ja tasainen myös teini-ikäisenä. Mutta 2003 sydänsiirron myötä, hyljinnänestolääkkeiden vaikutuksesta iholleni on ilmestynyt runsaasti näppylöitä, kuin finneja ja hikinäppylöitä, jotka eivät koskaan puhkea finneiksi vaan pysyvät ihon alla. Näppylöitä on siis enää kasvoilla, mutta erottuvat selvästi ja tuntuvat edelleen vaan lisääntyvän.

Olen brunette mies ja tahtoisin hankkia voiteen, jolla näppylät saisi kasvoilta piiloon, mutta niin että lopputulos olisi luonnollinen ilman värikerrosta/meikkivoiteen paksua näkyvää kerrosta kasvoilla.Kiitos.

Riian vastaus:

Hei! Ihan ensimmäisenä suosittelen sinua varaamaan ajan kosmetologilta kasvohoitoon tai ihonpuhdistukseen. Uskoisin että ammattilainen saa ihosi hoidettua parempaan kuntoon jo parilla hoitokerralla. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Kasvohoito on myös ihanan rentouttavaa ja raikastaa samalla ihon väriä ja näpytkin talttuvat.

Voiteeksi kasvoille sinun kannattaa testata Nivean uutta Teint Delight -geelimeikkivoidetta. Se on todella ohut ja huomaamaton, kun levität sen kasvoille meikkisienellä huolellisesti. Tuote tasoittaa ihon sävyä ja sävyttää kevyesti.

Siisti rajaus silmiin

Hei! Olen yrittänyt opetella silmien rajausta, mutta jälki on todella sottaista. Voisitko neuvoa miten rajaus silmiin tehdään? Tehdäänkö se ennen luomiväriä vai ripsiväriä, vai ihan viimeiseksi? Onko kynä vai nestemäinen eyeliner parempi? Kiitos.

Riian vastaus:

Heippa! Rajauksen tekeminen vaatii hieman harjoittelua, mutta muutamalla treenikerralla onnistut jo varmasti! Kajalkynä on ehkä helpompi rajauksen tekoon kuin nestemäinen eyeliner, eli aloita sillä. Nivean Soft Liner -rajauskynä on pehmeä laadultaan ja se tartuu luomelle todella hyvin. Tee rajaus monella pienellä viivalla, ikään kuin tekisit pientä katkoviivaa luomelle. Yhdistä viiva sitten lopuksi yhdeksi rajaukseksi.

Näin saat viivasta luonnollisen ja voit halutessasi vielä leventää sitä ulkonurkasta jos koet siihen tarvetta. Tee rajaus vasta kun olet levittänyt muun silmämeikin jo luomelle, ennen ripsivärin levitystä. Jos haluat vielä pehmentää rajauksen jälkeä, ota siveltimeen hieman luomiväriä ja levitä sitä pehmeästi rajauskynällä piirretyn viivan päälle. Näin saat lopputuloksesta utuisen ja sopivan pehmeän päivälookkiinkin sopivaksi.

Luonnollinen ja juhlava meikki konfirmaatiopäivälle

Hei! Pääsen pian ripiltä ja toivoisin sinun antavan vinkkejä konfirmaatiopäiväni meikkiin. Ihoni rasvoittuu helposti jo lyhyen ajan jälkeen, joten vinkit tulisivat todellakin tarpeeseen. Silmäni ovat todella siniset ja hiukseni vaaleat. Kampaukseksi laitan korkkiruuvikiharat. Voisitko ystävällisesti kertoa vinkkejä luonnolliseen, mutta kuitenkin juhlavaan ja peittävään meikkiin? Kiitos jo etukäteen!

Riian vastaus:

Hei! Valitse meikin alle ihotyypillesi sopiva voide, joka ei lähde kiiltelemään meikkivoiteen kanssa päivän mittaan. Moisturising Day Dare -kosteusvoide on erinomainen meikin alle seka- ja rasvoittuvalle iholle.

Meikkivoiteeksi kannattaa testata Ideal Finish -meikkivoidetta. Se on pitkäkestoinen meikkivoide ja peittää hyvin. Saat sillä tehtyä kauniin meikkipohjan konfirmaatiopäivääsi sopivaksi.

Kevyt ehostus sopii rippijuhlaan hyvin. Levitä koko liikkuvalle luomelle vaaleaa luomivärisävyä. Sinisille silmille sopii erinomaisesti roosan ja lilan sävyt, tai luonnollinen vaalean ruskea. Rajaa silmät ohuesti Expert Eyelinerilla ja levitä ripsiin maskaraa. Sipaise poskipäille tyttömäisesti Stay Real Blush by Chantal Thomass poskipunan sävyä 05 Secret Rose. Viimeistele kevyt meikki huulikiillolla. Volume Shine Wonder Full huulikiilloista löydät ihania karkkivärejä asuusi sopivaksi.

Pysyvä luomen alarajaus

Moikka! Tarvitsisin apua alaluomen rajauksen kanssa. Teen yleensä iltameikkiin myös alaluomen rajauksen kynällä, mutta rajaus valuu silmäkulmiin todella nopeasti ja sitä joutuu lisäämään illan aikana useaan otteeseen. Onko mitään konstia jolla saisin rajauksen pysymään?

Riian vastaus:

Tarkoitatkohan rajausta silmän alapuolelle vai sisäpuolelle? Jos rajaat silmän alapuolta, levitä ensin siveltimellä luomiväriä rajaukseksi. Näin saat lopputuloksesta pehmeämmän ja myös paremmin pysyvän. Lisää vielä lopuksi aivan silmän ulkonurkkaan kajalrajausta, jos haluat tummuutta lisää. Silmän sisäpuolella limakalvoilla rajaus pysyy kyllä hieman huonosti ja sitä täytyy siis vaan lisäillä päivän mittaan. Silmän sisäkulmaan kertynyttä rajauskynää kannattaa välillä myös siistiä vanupuikolla.

Kuivat ja punoittavat silmäluomet

Minulla on erittäin helposti kuivuvat silmäluomet ja ne punottavat. Olen kokeillut silmänympärysvoidetta mutta ei ole auttanut. Millä ne saisi paremmiksi?

Riian vastaus:

Hei! Kuulostaa siltä että sinulla on atooppinen iho. Atoppinen iho on kuiva ja usein punottava ja hilselevä. Suosittelen käyntiä ihotautilääkärillä. Saat varmasti apua lääkärin suosittelemista tuhdimmista voiteista ensihätään ja sitten toivottavasti taas normaali silmänympärysvoidekin alkaa toimia.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Lue myös:

    Uusimmat