Näin teet kesämökistä turvallisen – lue ohjeet!

Kesämökki on lomalaisen paras paikka, mutta ei välttämättä aina se kaikkein turvallisin ja luvassa voi olla myös muuta kuin auringonpaistetta – lue vinkit, joiden avulla takaat kesämökkisi turvallisuuden säällä kuin säällä.

Mökillä on hauskaa ja rentoa, mutta kannattaa varautua myös hankaluuksiin jo etukäteen.

Turvallinen mökkiloma koostuu monesta asiasta:

– Etenkin lasten kanssa reissatessa kannattaa heti mökille tullessa tarkastaa mahdolliset vaaranpaikat: Onko lähistöllä esimerkiksi korkeita puita, myrkyllisiä kasveja tai korkeita pudotuksia?

– Olkaa varovaisia vesistön kanssa – pienillä lapsilla on aina oltava aikuinen matkassa uintireissulla, mutta myös vanhemmille voi sattua ja tapahtua vedessä ollessa. Yksinäinen uimareissu voi olla vaarallinen minkä ikäiselle tahansa ja etenkin alkoholin vaikutuksen alaisena ollessa kannattaa pysyä kaukana vesistöistä.

– Milloin mökillä on viimeksi tarkastettu tai huollettu sähkölaitteita? Pitkään kylmässä ja kosteassa mökissä olleet laitteet saattavat helposti vioittua, jolloin ne pitäisi vaihtaa uuteen tai korjauttaa. Älä missään nimessä ryhdy korjaamaan itse sähkölaitteitasi.

– Tarkasta kaasulaitteiden letkujen ja liittimien kunto säännöllisesti. Vuodot paljastuvat, kun pyyhkäiset saippualiuosta vuotokohtaan.

– Älä jätä koskaan elävää tulta ilman vartiointia ja pidä huolta, että vesipiste tai muut sammutusvälineet ovat lähellä.

– Muista tarkastaa turvavälineiden, kuten palovaroittimien ja pelastusliivien toimivuus säännöllisesti.

– Varautukaa myös siihen, että saatatte joutua jäämään mökille pidemmäksi aikaa esimerkiksi myrskyn vuoksi: Varaa hyvin säilyviä ruokia, lääkkeitä ja muuta jokapäiväisessä elämässänne tarvitsevia asioita riittävästi useamman päivän varalle.

– Myrsky voi viedä myös sähköt ja tukkia teitä. Varaudu ennalta jo sellaisiin tilanteisiin. Kesällä ei onneksi tarvitse huolehtia lämmityksestä, mutta esimerkiksi juomavettä on hyvä varata.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja