Näin syntyy halloween-meikki lapselle: Verner aikoo pukeutua viikonloppuna haamutohtoriksi

Miten syntyy Halloween-meikki lapselle? Verner aikoo pukeutua viikonloppuna haamutohtoriksi 5:50
Videolla maskeeraaja Iiris Virranta meikkaa Vernerille hurjan kasvomeikin.

Maskeeraaja meikkasi Vernerin halloweenin kunniaksi.

Halloweeniin kuuluu vahvasti pukeutuminen ja meikkaaminen pelottavalla tavalla. Kuolleiden uskotaan nousevan lepopaikoistaan pyhäinpäivän eli halloweenin aikaan. Uhkaava pukeutuminen ja maskeeraaminen onkin kuulunut vahvasti suojautumiseen vainajilta.

Suomessa on ensimmäisiä halloweenjuhlia juhlittu 1950-luvulla. Erityisesti Yhdysvalloissa halloweenia juhlistetaan nykyisin näyttävin menoin. Lapsille juhla on erityisen tärkeä, koska halloweenina lapset kiertävät naapurustoa karkki tai kepponen -kierroksella. Se on hyvin samankaltainen traditio kuin suomalaislasten virpominen pääsiäisenä.

– Saa syödä tavallista enemmän herkkuja ja tehdä kaikkea hauskaa, maskeeraaja Iiris Virrantan käsittelyyn Viiden jälkeen -ohjelmassa päässyt Verner kertoo, miksi hän pitää halloweenista.

Vernerin näyttävään kasvomaskiin Virranta käytti vesiliukoisia vartalomaaleja. Vesiliukoinen maali lähtee pesussa helposti pois. Halloweenina Verner aikoo olla haamutohtori, kutsua kavereita kylään ja katsoa elokuvia.

Äidin meikkipussista voi löytyä kaikki tarvittava

– Sieltä äidin meikkipussista voi löytyä yllättävän paljon asioita, mitä voi käyttää, Virranta ohjeistaa.

Eyeliner, huulipunat ja luomivärit toimivat hyvin myös lapsilla, kunhan pitää mielessä turvallisen käytön.

– Olisi kiva muistaa, ettei alle 3-vuotiaita kannata meikata. Lapsilla on niin ohut ja herkkä iho, Virranta muistuttaa.

Paperille tarkoitettuja vesivärejä Virranta ei suosittele käytettäväksi maskeeraukseen. Niitä ei välttämättä ole testattu iholla ja ne voivat aiheuttaa allergisen reaktion. Kaupoissa myydään iholle erikseen tarkoitettuja kasvomaaleja.

Inspiraatiota kannattaa Virrantan mukaan hakea internetistä. Hän myös muistuttaa, että vaikka halloweenia pidetään perinteisesti kauhuteemaisena juhlana, ei meikin tarvitse olla pelottava. Lapsen mielikuvitukseen voi myös luottaa, mutta kannattaa pitää mielessä, ettei lapsi kauaa jaksa paikallaan istua. Jo pelkät viikset ja musta nenänpää voi riittää lapselle.

Katso videolta maskeeraajan vinkkejä lasten maskeeraamiseen halloweenina!

Lue myös:

    Uusimmat