Näin sydäntä raastavaa on olla kiusattujen lasten äiti: "Haluan kertoa, miltä se tuntuu, kun tyttäresi katsoo sinua kyyneleet silmissään"

Miten kiusaaminen saadaan kuriin kouluissa? 15:04
Miten saada kiusaaminen kuriin koulussa?

Amerikkalainen Wendy halusi, että ihmiset saavat tietää, millaista on olla kiusattujen lasten äiti. Hän kirjoitti aiheesta koskettavan blogikirjoituksen, joka levisi ympäri sosiaalista mediaa.

Wendy Del Monte on 49-vuotias äiti Connecticutista. Hänellä on kaksi lasta, nyt jo parikymppinen tytär sekä 17-vuotias poika.

Wendyn molempia lapsia on kiusattu koulussa, ja hänen tyttärensä yritti itsemurhaa 13-vuotiaana.

Wendy päätti julkaista blogissaan riipaisevan ja rehellisen tekstin siitä, millaista on olla kiusattujen lasten äiti.

– Haluan kertoa sinulle, miten sydämesi särkyy, kun kaunis lapsesi katsoo sinua silmiin ja kysyy: "Äiti mikä minua vaivaa? Miksei kukaan pidä minusta?".

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

"Muut teinit ovat vakuuttaneet tyttärelleni, että hän on arvoton"

Wendy kuvailee, miltä tuntuu seistä ulko-oven vieressä odottamassa bussia ja rukoilemassa, että lapsilla olisi ollut hyvä päivä. Joka kerta kun puhelin soi koulupäivän aikana, Wendyn keho kavahtui kauhusta.

– Haluan kertoa sinulle miltä se tuntuu, kun tyttäresi katsoo sinua kyyneleet silmissään ja sanoo, että häntä kysyttiin tansseihin vain sen takia, että häntä voitaisiin pilkata, Wendy kirjoittaa. 

Wendyn tytär yritti itsemurhaa 13-vuotiaana.

– Haluan kertoa miltä se tuntuu, kun kävelet lapsesi huoneeseen ja näet hänen yrittävän niellä pillereitä. Lapsesi yritti itsemurhaa, koska muut teinit ovat vakuuttaneet tyttärellesi, että hän on arvoton ja maailma on parempi paikka ilman häntä.

Wendy kertoo, kuinka hän on joutunut pysähtymään tien reunaan oksentamaan, koska hänen täytyi jättää itsemurhayrityksen takia lapsi psykiatriseen tarkkailuun sairaalaan.

– Haluan kertoa teille jokaöisestä valvomisesta teinisi kanssa. Yöt kuluvat pidellen hänen kättään ja kertoen hänelle, että sinä olet siinä juuri häntä varten. Haluan kertoa teille pitkähihaisista paidoista, jotka piillottavat teinisi arvet käsivarsissa. 

Tekstissä kerrotaan, kuinka vaikeaa on saada apua masentuneelle teini-ikäiselle. Wendy avautuu yksinäisyydestään, koska kaikki hänen kaikki aikansa menee lapsille ja ystävät ovat kaikonneet ympäriltä. Kiusaaminen on haastanut myös avioliittoa.  

Opeta lapsesi kunnioittamaan muita

Jotkut ihmiset ovat sanoneet Wendylle, että ”lapset ovat lapsia, he selviävät siitä”. Wendy on yrittänyt kaikkensa, jotta voisi suojella lapsiaan kiusaamisen hirveyksiltä. 

– Mutta mitä oikeasti haluan kertoa teille, on se, että olkaa kilttejä ja opettakaa lapsianne olemaan ystävällisiä. Opeta lapsillesi, että heidän ei tarvitse olla ystävä kaikkien kanssa, mutta heidän pitää olla kohteliaita, Wendy pyytää. 

– Opeta heidät kunnioittamaan erilaisia ihmisiä. Kerro heille, että jos ei ole mitään kivaa sanottavaa, älä sano mitään. Ja näytä itse esimerkkiä.

Wendy kertoo, että  lopulta heidän ratkaisunsa lasten rankkaan kiusaamiseen oli siirtyä julkisesta koulusta kotiopetukseen.

– Se ei välttämättä sovi kaikille, mutta meidän lapsillemme se oli paras vaihtoehto. Molemmat heistä saivat lopulta uusia ystäviä, ja ennen kaikkea pääsivät eroon kiusaamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat