Näin suomalaisten lomat näkyvät kullan ostoliikkeissä

KultaRahaksi Oy:n toimitusjohtaja Matti Tiaisen mukaan suomalaisten lomat näkyvät kahtena piikkinä: ensin rahaa haetaan lomaa suunniteltaessa, toisen kerran trafiikkia syntyy, kun lomakauden luottokorttimaksut alkavat erääntyä.

Nordean tänä vuonna teettämän tutkimuksen mukaan Suomalaiset aikovat kuluttaa kesälomaansa rahaa keskimäärin 1495 euroa.

– Meillä nämä lomapiikit näkyvät kahdenlaisena trafiikkina. Ensimmäinen piikki tulee, kun ihmiset ovat suunnittelemassa lomaansa ja miettivät, että mistä saisi ylimääräistä rahaa, kertoo KultaRahaksi Oy:n toimitusjohtaja Matti Tiainen.

– Toinen piikki meille tulee silloin kun luottokorttilaskut kesäkaudelta alkavat erääntyä. Tämä taas kertoo siitä, että kesällä ei arastella luottokortin käyttöä ja maksusuunnitelmat lykätään elo-syyskuulle, jatkaa Matti Tiainen.

Kullan hinta on tullut viime aikoina hieman alas, mutta se on edelleen parempi kuin muutamia vuosia sitten. Tällä hetkellä nykyinen maailmanmarkkinahinta on hieman päälle 30 euroa per gramma puhtaasta kullasta, kun se esimerkiksi viisi vuotta sitten oli noin 20 euroa per gramma.

KultaRahaksi Oy on suomalainen vuonna 2009 perustettu osakeyhtiö, joka keskittyy kierrätyskullan ostamiseen kuluttaja-asiakkailta. Ostettu kulta kierrätetään sulattamalla ja jalostamalla se puhtaaksi kullaksi, jonka jälkeen se myydään uusiokäyttöön teollisuudelle. Tätä kautta kulta päätyy hammas-, elektroniikka- ja koruteollisuuden raaka-aineeksi.

Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja