Mainos

Näin suomalaiset selättävät yleistä vaivaa – "Elämäni paras asia"

Suomalaisella fustra-kuntoilumuodolla on menestymisen kannalta otollinen kohderyhmä: toimistoissa ja konttoreissa ahertavat työmyyrät.

Fustra onkin – mm. niska- ja hartiakipuja helpottavana metodina – ollut viime vuosina kovassa nosteessa.

– Nykyaikana ihmisten suurimpia ongelmia on lihasepätasapaino. Se johtuu siitä, että iso osa ihmisistä tekee pääte- kautta istumatyötä, kuntoklubi Foreverin personal trainer Matti Tuominen sanoo.

– Fustran kysyntä on ollut kasvussa joka vuosi. Viime vuonna ohjasimme Suomessa 88 000 tuntia fustraa, Fustra Finland Oy:n toimitusjohtaja Mikko Mustala kertoo.

Käytännössä se tarkoittaa, että fustraa harrastavat nykypäivänä tuhannet ihmiset. Harrastajamäärän kasvu on johtanut siihen, että fustraohjaajia on nykyään satoja ja fustra löytyy kuntosalivalikoimasta 38 paikkakunnalta.

– Kun aloitin nykyisessä työssäni kolme vuotta sitten, meillä oli töissä viisi ohjaajaa. Nyt heitä on kohta 22. Kaikkiaan personal trainer -palvelut ovat nosteessa ja tuovat kolmanneksen tuotoista, Forever Töölön johtaja Sami Hurme valottaa.

Ohjaajat hehkuttavat fustran suosion johtuvan harjoitusmuodon tehokkuudesta. Ja sitä kautta asiakastyytyväisyydestä. Noin kaksi vuotta fustran parissa treenannut Erja Haaksluoto allekirjoittaa väitteen.

– Fustra on ollut varmaan elämäni paras asia. Kunto on kuitenkin parantunut, paino on tippunut aika paljon. Tämän myötä on jäänyt kaikki kolme lääkettä pois, joita ennen käytin. Suoraan sanottuna, en varmaan edes olisi tässä ilman sitä.

Kova hinta voi karkottaa

Jos harjoitusmuodosta jotain kritisoitavaa hakee, niin noin 80 euron tuntihinta voi saada monen lajikokeilijan empimään. Mustala myöntää hinnan olevan kova, mutta perustelee sitä jokaisen tarpeiden mukaan räätälöidyllä yksilövalmennuksella. Haaksluodon mukaan oma valmentaja tuo turvallisen olon.

– PT pitää huolen, että vaikka olisin kuinka huono, että olen menossa ainakin oikeaan suuntaan. Ja teen asiat oikein.

Fustra on myös harjoitusmuoto, joka valmistaa kovempiin lajeihin ja urheilumuotoihin. Fustraliikkeillä on ollut esimerkiksi positiivista vaikutusta koripalloilijoiden ponnistusvoimaan. Myös Haaksluodolle fustra on keino päästä tuleviin tavoitteisiin.

– Minulla on sellainen lapsellinen haave, että jonain päivänä juoksen Töölönlahden ympäri niin kuin tein joskus aikaisemmin. Se 2,2 kilometriä voi tuntua naurettavalta monesta, mutta minulle se on iso asia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.