Näin sinustakin tulee menestyjä − lue ohjeet!

Sinäkin olet varmasti pohtinut, kuinka raharikkaat ovat menestyksensä saavuttaneet. Oman alansa huipulla olevat bisneshenkilöt omaavat lukuisia yhteisiä luonteenpiirteitä.

Muista siis nämä ohjeet.

Jos yritykselläsi menee hyvin, se ei ole sään, vuodenajan tai talouden ansiota. Se on sinun ansiotasi, koska olet tehnyt jotakin oikein. Mutta jos yritykselläsi menee huonosti, ei sekään ole sään, vuodenajan tai talouden syytä. Sekin johtuu sinusta, koska olet tehnyt jotakin väärin.

Sinun tulee luottaa itseesi ja omata selkeät tavoitteet sekä tiedot niistä asioista, joita myyt. Vasta sen jälkeen voit odottaa motivaatiota henkilökunnaltasi ja asiakkailtasi halua ostaa tuotteitasi.

Menestyvät ihmiset eivät jumitu

1. Menestyjä asettaa itselleen jatkuvasti korkeampia tavoitteita. Hän on vuorikiipeilijä, joka kiivettyään huipulle katsoo jo uutta huippua kohti.

2. Menestyjä välttelee mukavuusalueita. Menestyvä henkilö kokee paikallaan seisomisen taaksepäin menemisenä. Hän haluaa olla aina liikkeessä.

Mukavuusalueellaan pysyttelevä henkilö sen sijaan tekee aina niin kuin on ennenkin tehnyt − ja perustelee sitä "niin olen aina tehnyt" -ajattelulla. Hän välttelee kaikkea uutta ja erilaista, koska pelkää, että jokin menisi vikaan. Hän myös syyttää olosuhteita ongelmistaan.

Ensisijainen asia ei ole raha

3. Menestyjä ohjautuu saavutustensa, ei rahan mukaan. Onnistuja noudattaa Applen perustaja Steve Jobsin ideologiaa, jonka mukaan "matka on palkkio." Onnistuja on asiakaskeskeinen, ei tuotekeskeinen. Hänelle mikään ei ole suurempaa kuin liikkeen ulkopuolella seisova pitkä asiakasjono ennen ovien aukaisua.

4. Menestyjä ratkaisee ongelmia sen sijaan, että syyttäisi niistä muita. Onnistuja ei sano "se ei ole minun vikani" tai "miksi emme tehneet niin tai näin..." vaan hän sanoo "katsotaan, mikä meni pieleen, ja opitaan siitä."

Menestyjä ajattelee tulevaa ja miettii pahinta

5. Menestyjä katsoo maailmaa pahimmasta mahdollisesta skenaariosta. Hän kysyy "mikä on pahin mahdollinen tulos, jos noudatamme tätä suunnitelmaa?"

Sitten, tietäen pahimman riskin, hän päättää, onko riski tarpeellinen. Tehtyään päätöksensä hän ryhtyy työhön luottavaisin mielin, tiedolla ja asiantuntemuksella.

"Opin jotain uutta joka kerta, kun epäonnistun", sanoi Thomas Edison yrittäessään saada lampun syttymään hehkulangan avulla. Hän epäonnistui 1113 kertaa ja onnistui vasta 1114. kerralla.

6. Menestyjä elää tulevaisuutta, koska hän näkee sen. Menestyjä kulkee luomiaan mielikuvia kohti. Hän saattaa harjoitella mielessään tulevia tapahtumia, koska hän "näkee" niiden tapahtuvan.

Monet menestyvät urheilijat sanovat, että he "näkevät" itsensä voittamassa kilpailun. He todella visualisoivat tulevaisuudentapahtumaa, joka antaa heille virikkeitä saavuttaa tavoitteensa.

Menestyjän muistilista

- Hanki jatkuvasti korkeampia tavoitteita
- vältä mukavuusalueita
- tee asioita saavutuksen, ei rahan takia
- ratkaise ongelmia syyttämisen sijaan
- mieti pahinta mahdollista skenaariota
- harjoittele näkemään tulevaisuuden menesty

Kuvat: Colourbox

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja