Äitiysvapaalta palaava Maria Ohisalo avasi vihreiden puoluekokouksen – näin seuraat kokousta MTV Uutiset Livessä

Ulkoministeri Haavisto kertoo neuvotteluista Turkin kanssa – MTV Uutiset Vihreiden puoluekokouksessa 6:29
Ulkoministeri Haavisto kertoo neuvotteluista Turkin kanssa – MTV Uutiset Vihreiden puoluekokouksessa.

Vihreät kokoontuu tänään ja huomenna puoluekokoukseen. MTV Uutiset Live näyttää ohjelmaa Joensuusta lauantain ja sunnuntain aikana.

Vihreät kääntää puoluekokouksessa katsettaan jo alle vuoden päästä koittaviin eduskuntavaaleihin hyväksymällä uuden poliittisen ohjelmansa.

Samalla iso kysymys on, miten kannatustaan hallituksessa menettänyt puollue palaa nousukiitoon. Viimeisimmissä kyselyissä vihreiden kannatus on ollut yhdeksän prosentin luokkaa.

MTV Uutiset seuraa puoluekokouksen ohjelmaa aktiivisesti lauantain ja sunnuntain aikana. Paikan päällä Joensuussa on MTV Uutisten politiikan toimittaja Alec Neihum.

MTV Uutiset Live näyttää suorana kokouksen avaavia puoluejohdon puheita lauantaina noin kello 10.20 alkaen. Kenties kiinnostavin puheenpitäjä on puolueen puheenjohtaja Maria Ohisalo, joka on palaamassa vanhempainvapaalta politiikan arkeen ja viitoittamaan vihreiden politiikkaa eteenpäin.

Puoluejohto pitää erikseen varsinaisen tiedotustilaisuuden kello 11.30, joka sekin näytetään suorana MTV Uutiset Livessä.

Tiedotustilaisuudessa toimittajien kiperiin kysymyksiin vastaavat Ohisalo, sijaispuheenjohtaja Iiris Suomela, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne ja europarlamentaarikko Ville Niinistö.

Sunnuntain puolella erityisen kiinnostava puheenvuoro on ulkoministeri Pekka Haaviston puhe ulkopolitiikasta kello 13.30.

Haavisto kommentoi oletettavasti puheessaan ajankohtaisia Nato-kysymyksiä ja Turkin kanssa viikonlopun aikanakin käytäviä keskusteluja.

Lisäksi vihreät julkistaa sunnuntai-iltapäivällä erillisessä tiedotustilaisuudessa uuden poliittisen ohjelmansa. Käytännössä puolue siis kertoo tavoitteistaan tuleville vuosille ja esimerkiksi kevään 2023 eduskuntavaalien jälkeiseen aikaan.

Merkittävä ohjelma pitää sisällään erilaisia tavoitteita ja vihreiden haluamia toimenpiteitä niin talouspolitiikassa, ympäristöpolitiikassa kuin maahanmuutossakin. Ohjelman luonnoksessa on huomioitu myös vihreiden viimevuotinen puoluekokouspäätös ryhtyä tavoittelemaan kannabiksen laillistamista, joka herättänee tälläkin kertaa poliittista keskustelua.

Lue myös:

    Uusimmat