Näin saat punoittavat posket piiloon

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa kerran viikossa Tyylitalon lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Lue asiantuntijan vinkit ja saa kauneutesi hehkumaan! Tällä viikolla asiantuntija neuvoo muun muassa, miten ehostetaan helposti punoittavat posket ja ulkonevat silmät.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

Punoittavat posket piiloon

Hei! Olen 15-vuotias tyttö ja kärsin todella punaisista poskista. Posket eivät ole punaiset vain jännittävissä tilanteissa ja urheilun jälkeen, vaan joskus ihan ilman syytä. En aina tiedä ollenkaan miksi naama yhtäkkiä on kuin tomaatti kun katson peiliin. Miten saisi punaisuutta häviämään? Minulla on muuten tosi hyvä iho, enkä turhaan haluaisi laittaa kauhean paksua kerrosta meikkiä kasvoille.

Riian vastaus:

Hei! Sinulla on varmaankin hyvin ohut iho ja vilkas pintaverenkierto, joka saa ihon punoittamaan helposti. Punoitukseen ei oikeastaan ole mitään muuta apukeinoa kuin laittaa kasvoille meikkivoide, joka häivyttää punoitusta ja tasoittaa ihon sävyä. Kokeile Nivean Ideal Finish meikkivoidetta. Se on hyvin peittävä, mutta kun levität sen meikkisiveltimellä, saat lopputuloksesta mukavan ohuen ja luonnollisen.

Valitse mahdollisimman luonnollinen sävy kaulan ja kasvojen ihon värin mukaan, ja et varmasti näytä liian meikatulta ja laitetulta koulupäivinäkään.

Kestopigmentointi luomiin ja huuliin

Hei Riia! Mitä mieltä olet luomi- ja huulirajauksista kestopigmetoinnilla? Kulmista olen nähnyt onnistuneita tatuointeja, mutta miten edellä mainitsemani alueet, voinko ajatella ja teettää? Olen 70-vuotias ja ihoni on rypytön ja kostea, koska hoidan itseni kaikin puolin.

Riian vastaus:

Hei! Kestopigmentoinnit helpottavat arkea ja ovat todella suositeltavat, kunhan niiden tekijä on hyvä ja todella ammattitaitoinen. Erityisesti huulten rajauksen värin kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei lopputuloksesta tule liian voimakkaan sävyistä tai näkyvää. Muuten olet ikuisuuskoukussa huulipunan kanssa.

Silmänrajauksia olen nähnyt todella onnistuneita, kunhan rajaus on ohut ja aivan ripsen tyvessä. Suosittelen että etsit ammattilaisen netin kautta tai kyselet suosituksia paikkakuntasi kosmetologeilta, jotta löydät sopivan tekijän.

Vaalentaminen kestovärillä

Moikka! Sellaista kysyisin hiusten värjäyksestä, että pystynkö ollenkaan muuttamaan väriäni värillä? Minulla on vaaleanruskeat hiukset, joissa on todella paljon kultaa, joten ajattelin että jos laittaisin tähän päälle melko blondia kestoväriä, niin vaalentaako/muuttaako se mitenkään kultaista sävyä hiuksissani? Tahtoisin hieman nykyistä vaaleammat hiukset

Riian vastaus:

Moi! Et kerro oletko värjännyt hiuksesi vaaleanruskeiksi vai ovatko kutrisi luonnostaan sen väriset. Jos tukkavärisi on oma, vaalea kestoväri vaalentaa tukkaasi ainakin parilla asteella. Jos taas sinulla on jo värjätyt hiukset, riippuu lopputulos tietysti myös omasta väristäsi ja siitä millainen värjäys sinun tukassasi on alla.

Hyvä ja helppo keino vaalentaa tukkaa pikkuhiljaa on tehdä hiuksiin raitoja. Näin saat luonnollisen ja monisävyisen lookin tukkaasi hellävaraisesti ja helposti. Voit sitten vaalentaa raidoittamalla taas seuraavalla kerralla lisää ja kun teet lisää raitoja, hiuksista tulee kivan sävyiset kun niissä on paljon erisävyistä vaaleaa mukana.

Kevyt ja raikas meikki pienelle silmäluomelle

Hei! Olen 18-vuotias tyttönen. Silmäluomeni liikkuva osa on erittäin pieni ja kun silmäni ovat auki, ei liikkuvaa luomea jää näkyviin juurikaan. Miten saisin kevyen ja raikkaan näköisen meikin tehtyä silmiini? Minkälainen meikki olisi siis hyvä päivämeikki, joka ei näytä raskaalta, mutta tuo silmät esiin?

Riian vastaus:

Voisit vaihtelun vuoksi kokeilla myös silmämeikkiä ilman varsinaista rajausta. Levitä koko liikkuvalle luomelle vaalea luomiväri, haluamasi sävyinen. Laita valkoista kajalia silmän sisäpuolelle, se ikään kuin avaa silmät ja saa ne näyttämään suuremmilta ja kirkkaammilta. Laita lopuksi reilu kerros pidentävää Nivean Lash Revolution Mascaraa yläripsiin ja jätä alaripset kokonaan meikkaamatta. Lopputulos on ihanan raikas ja tyttömäinen ja se sopii erinomaisesti ihanaksi kesämeikiksi nuorelle naiselle!

Suurten ulkonevien silmien meikkaaminen

Minulla on suuret, ulkonevat vihreät silmät. Kertoisitko, kuinka silmämeikki tulisi tehdä, että saisin häivytettyä hiukan "mulkosilmäkatsetta"? Kiitos.

Riian vastaus:

Moi! Suurille silmille sopiva meikki on todella helppo tehdä! Levitä yksi tumma luomiväri sävy koko liikkuvalle luomelle ja häivytä pehmeäksi kohti kulmakarvaa. Tee leveä rajaus ripsien tyveen Eye Line & Design kynällä ja pehmennä rajausta kynän toisessa päässä olevalla kumimaisella sivellinosalla. Tärkeää on, että meikki on tummasävyinen, jotta se häivyttää ulkonevaa ja suurta silmänmallia. Tee meikistä kuitenkin utuinen ja pehmeästi häivytetty, niin se sopii sinulle sekä päivä että iltameikkiin sopivaksi.

Kasvot pyöreämmäksi, kurittomille hiuksille apua

Terve! Olen 12-vuotias tyttö ja haluaisin kysyä, miten saisin kasvoistani pyöreämmän näköiset? Ja miten saisin luonnonkiharat hiukseni pysymään aisoissa koko päivän (hiuslakka ei auta)? Ja miten voisin korostaa ruskeita silmiäni, kun en voi käyttää niissä mitään tummaa, kun ihoni on niin vaalea?.

Lisäksi haluaisin tietää, miten saisin mustapäät pois? Ja onko minulla rasvoittuva vai sekaiho, kun se rasvoittuu päivän mittaan ja mustapäitä on nenässä ja leuassa ja nenänpielissä?

Riian vastaus:

Moikka! Aloitetaanpas meikkikysymyksistäsi. Saat kasvoille tyttömäistä pyöreyttä, kun levität poskipunan poskipäille, pehmeäksi ja hieman pallomaiseksi. Valitse vaalean roosa sävy, esimerkiksi Stay Real Blush 01 Shades of Rose. Muista kuitenkin häivyttää hyvin, ettei poskista tule liian nukkemaiset ja meikatun näköiset.

Koska olet nuori 12-vuotias, sinulle riittää päivämeikiksi hyvin kevyt sipaisu puuteria, poskipuna, ripsari ja huulikiilto. Älä turhaan meikkaa silmiäsi liikaa, vaan anna vaalean lumikkimaisen ihosi loistaa. Tee meikistä raikas ja luonnollinen. Se sopii nuorelle ja erityisesti vaalealle iholle.

Luonnonkiharaan tukkaan sinun kannattaa kokeilla muotovaahtoa ja jättää se kuivumaan sellaisenaan. Hiuslakka kuivattaa käkkärää tukkaa, joten vaahto ja hiusvahat toimivat tukallesi paremmin. Puristele kihara kohdilleen ja anna olla. Älä harjaa tai kampaa.

Ihotyyppisi on varmaankin normaali sekaiho. Päivittäinen puhdistus aamuin illoin on sinulle riittävä, samoin kosteusvoide aamulla ja illalla. Mustapäät kuuluvat ikääsi eivätkä varmasti vaivaa kovin kauaa.

Kun katsot peiliin, näet kauniin nuoren naisen. Muista olla iloinen elämän pienistä asioista ja siitä että naisena saat kaunistaa itseäsi meikeillä ja tukkajutuilla. Se on meidän tyttöjen ihana etuoikeus! Siinä se itsetunto nousee ihan kohisten, tsemppiä!

Meikki roikkuville luomille

Hei! Minulla on aika pienet silmät, mutta haasteellisempana pidän roikkuvia yläluomiani. Selkeää luomivakoa luomissani ei ole, joten koen luomivärin levityksen hankalaksi. Tulisiko minun valita mieluummin vaalea vai tumma luomiväri? Silmäni väri on vihreään taittuva harmaa.

Riian vastaus:

Hei! Laskeutuvat ja raskaat luomet kaipaavat kaverikseen tummia mattapintaisia luomivärisävyjä. Kokeile tummaa harmaata, suklaanruskeaa tai mustaa, siis neutraaleja perussävyjä.

Levitä yksi sävy koko liikkuvalle luomelle ja levitä väri myös roikkuvan kohdan yli. Kun katsot suoraan peiliin, pitää tummaa luomiväriä näkyä myös kulmakarvan alapuolella. Häivytä lopuksi silmämeikki pehmeäksi toisella mattapintaisella sävyllä, esim. vaaleammalla harmaalla tai ruskealla. Rajaus saa myös olla vahva ja leveäkin. Ripsivärin voit jättää alaripsistä kokonaan pois. Testaa!

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

Lue myös:

    Uusimmat