Näin saat kumppanisi kiinni valheesta!

Jokainen kertoo joskus pieniä valheita. Jos haluat saada puolisosi kiinni valkoisista valheista, kokeile kehonkielen asiantuntijan vinkkejä pötypuheen tunnistamiseen.

Pitääkö hän oikeasti uudesta kampauksestasi? Oliko hän oikeasti kavereiden kanssa vain yhdellä? Kehonkielen ekspertti Anjula Mutanda kertoo, miten valehtelun voi tunnistaa.

– Valheiden kertominen stressaa ihmistä niin fyysisesti kuin henkisestikin, joten yleensä sanattomat vihjeet ovat niitä, jotka paljastavat kun joku ei puhu totta, Mutanda kertoo.

Ajoitus

Kun valehtelee, on vaikea ajoittaa sanallista ja sanatonta viestintää samaan aikaan tapahtuvaksi. Hän saattaa esimerkiksi kehua asuasi ja hymyillä vasta kehun jälkeen. Kehun ollessa aito hän pystyy hymyilemään samaan aikaan.

Liikkumattomuus

Monet tietävät, että kehonkieli saattaa paljastaa valheen, joten sellaiset ihmiset liikkuvat vähemmän ja ovat jopa luonnottoman paikallaan valeita kertoessaan. Jos kumppanisi kasvot ovat jäätyneet paikalleen, tiedät hänen valehtelevan.

Yksityiskohtaisuus

Usein valehtelija suunnittelee valheitaan liikaa ja kertoo tarinansa liian yksityiskohtaisesti ja tarkasti.

Levottomat jalat

Valehtelua peitellessään keskittyy helposti yhteen kehon osaan ja unohtaa toisen. Hälytyskellot voivat soida, jos kumppani hymyilee uskottavasti, mutta heiluttelee käsiään ja jalkojaan hermostuneena.

Epäjohdonmukaisuus

Epäjohdonmukaisuus on usein avain valheen tunnistamiseen. Jos kysyt kumppaniltasi samat asiat hieman myöhemmin, ovatko vastaukset samat? Epäröinti tai kysymyksesi toistaminen saattaa vihjata viivyttelemiseen, kun valehteleva osapuoli yrittää muistella, miten alkuperäinen valhe menikään.

LUE MYÖS:

AVA

Lähde: femalefirst.co.uk

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja