Näin säästät lahjahankinnoissa – lue toimivat vinkit!

Jouluun on enää hieman alle kuukausi aikaa ja monessa perheessä pohditaan lahjahankintoja. Lue, miten voit hankkia paketit pienellä rahalla!

Joulu tulee ja lahjoja olisi hankittava – mutta miten välttyä ylenpalttiselta rahantuhlaukselta?

1. Hyödynnä joulunaluspäivät

Monet kaupat aloittavat alennusmyyntinsä nykyään jo ennen joulua, joten älä tee lahjaostoksia ajoissa, vaan hanki ne vain muutamaa päivää aikaisemmin.

Tosin tämä vaatii hieman hermoja, sillä joulunaluspäivinä kaupat ovat tunnetusti täynnä ihmisiä.

2. Hanki lahjakortteja

Alennusmyynnit alkavat toden teolla pyhien jälkeen. Jos haluat päästä helpolla ja hankkia lahjan, joka taatusti miellyttää saajaa, luota lahjakorttiin.

Hän saa todennäköisesti tehtyä samalla summalla enemmän hankintoja joulun jälkeen, kuin sinä ennen joulua laskeneiden hintojen ansiosta.

3. Anna lahjaksi kauniita muistoja

Panosta summan sijaan siihen, että lahja on merkityksellinen saajalleen: esimerkiksi omista valokuvista tehty vuosikalenteri tai menneistä muistuttava esine voi olla saajalle rakkaampi kuin yksikään kalliimpi lahja.

Anna tavaran sijaan yhteistä aikaa: esimerkiksi isovanhemmat arvostavat taatusti enemmän sinun kanssasi vietettyjä hetkiä kuin tavaraa.

4. Hyödynnä nettikaupat

Nettikaupoista teet usein edullisia löytöjä ja hintojen vertailu on helpompaa – virtuaalishoppaile siis ennen tavarataloissa käyntiä.

5. Älä liioittele!

Moni sortuu hankkimaan usean lahjan yhdelle henkilölle, joista mikään ei varsinaisesti ole lahjan saajan mieleen tai hän ei tarvitse sitä. Pohdi tarkkaan, mitä läheisesi oikeasti tarvitsee ja osta se hänelle vasta sitten.

Esimerkiksi lasten kohdalla usein ostetaan leluja, joita he eivät edes toivo. Ne jäävät nopeasti aattona muiden lahjojen jalkoihin, eikä niillä välttämättä leikitä ollenkaan. Pidä siis järki päässäsi ja osta muutama lahja, jota jälkikasvusi oikeasti toivoo.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja