Mainos

Näin ravintolat hyötyivät MM-kisoista – Ruotsi putosi liian aikaisin

Jääkiekon MM-kisojen vaikutus suomalaiselle hotelli- ja ravintolamaailmalle jäi hyvin paikalliseksi.

Matkailu - ja ravintolapalvelut MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi kertoo MTV3 Uutisille, että Helsingin hotellien täyttöaste kisojen aikaan oli erittäin hyvä. Pääkaupungin ulkopuolelle kisojen vaikutus ei yltänyt. Esimerkiksi Vantaalla hotellien täyttöaste oli Lapin mukaan vain hieman korkeampi kuin yleensä toukokuussa.

– Ravintolat menestyivät hyvin Helsingin ydinkeskustassa. Sitten nämä sporttiravintolat, joissa oli yleisöä, niin siellä oli hyvä menestys, Lappi sanoo.

Sen sijaan ydinkeskustan ulkopuolella sijaitsevissa ravintoloissa ei Lapin mukaan myynti lisääntynyt.

– Yhä useammat suomalaiset jäivät katsomaan kotisohvalta otteluita, Lappi puntaroi.

Vaikka suomalaiset kiekkojännärit riemastuivat Ruotsin varhaisesta putoamisesta, ei se ravintolamaailmassa aiheuttanut riemunkiljahduksia.

– Meidän kannalta olisi ollut hyvä, jos Ruotsi olisi päässyt pidemmälle. Silloin ruotsalaisia katsojia olisi tullut selkeästi enemmän, Lappi sanoo.

Venäläiset tulivat, mutta myöhään

Pääkaupunkiseudulle saapui runsaasti venäläisiä kisaturisteja, kun Venäjän joukkue siirtyi pelaamaan MM-kisoja Helsinkiin. Tämä tapahtui kuitenkin vasta välierävaiheessa, joka pelattiin viime perjantaina. Lappi arvioi, että venäläisiä kisaturisteja saapui Helsinkiin tuhansia.

– Meillä näkyi (venäläiset kisaturistit) valitettavasti myöhemmin, kun kisat siirtyivät Venäjän osalta tänne.

Vuoden päästä nähdään, miten venäläisten kisaturistien kanssa käy. Venäjä nimittäin pelaa alkulohkonsa Helsingissä ja siirtyy vasta välierävaiheessa Tukholmaan. Tietenkin sillä edellytyksellä, että maa sinne asti selviytyy.

– Piristysruiskeet ovat kuitenkin aika paikallisia. Hotellipuolella toukokuu on muutenkin varsin hyvä kuukausi, koska liikematkustajat Suomesta ja muualta matkustavat Helsinkiin paljon, Lappi sanoo.

Lapin mukaan MM-kisoilla olisi suurempi vaikutus helsinkiläiselle hotelli- ja ravintolamaailmalle, jos kisat käytäisiin tammikuun loppupuolella.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.