Näin Ranska vastaa: Iskut Syyrian tuplataan, muutoksia perustuslakiin

Ranskan presidentti Francois Hollande piti tänään parlamentin molemmille kamareille puheen, jossa kertoi Ranskan aikovan vastata terroristi-iskuihin esimerkiksi muuttamalla perustuslakiaan ja kaksinkertaistamalla iskut Syyriaan.

MTV:n kirjeenvaihtajan Helena Petäistön mukaan Hollande totesi, että perustuslaki ei enää vastaa terrorismin aikaa ja että ihmisiä pitää pystyä karkottamaan Rankasta entistä helpommin.

Puheessaan Hollande myös lupasi lisätä iskuja Syyriassa. Hän kertoi, että lentotukialus aiotaan viedä lähemmäs niin, että Ranska pystyy kaksinkertaistamaan iskut.

– Hän toisti sen, että Ranska on sodassa, mutta sanoi, ettei terrorismi voita tasavaltaa, Petäistö raportoi Seitsemän uutisissa.

Hollanden mukaan Ranska aikoo myös jatkaa hätätilaa kolmella kuukaudella. Ranska lisää yli 5000 poliisia, yli 2500 tutkintatuomaria ja 1000 tullityöntekijää.

– Hollande sanoi, että turvallisuus menee nyt budjettitasapainon edelle.

Hollande toivoo, että kansainvälisen koalition yhteistyötä tiivistetään. Hollande kertoi tapaavansa Venäjän ja Yhdysvaltain presidentit Vladimir Putinin ja Barack Obaman lähiaikoina. 

Petäistö kertoo Hollanden saaneen puheensa jälkeen aplodit suuressa salissa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki olisivat tyytyväisiä toimiin.

– Oppositiossa vaaditaan vielä kovempia otteita.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja