Mainos

Näin rankkasateet etenevät – katso sadetutka

Rankat sateet valtaavat Suomen lähipäivinä. Maan keski- ja itäosassa voi sataa parissa päivässä paikoin puolen kuun sademäärä.

Tänään sade- ja ukkoskuuroja on saatu monin paikoin. Illalla laaja ja voimakas yhtenäisen sateen alue saapuu etelään. Sadealue liikkuu yön ja aamun aikana maan keski- ja itäosaan.

– Sadetta voi tulla maan keskiosassa paikoin lähes yhtä mittaa yli vuorokauden ajan. Vettä voi kertyä parissa päivässä maan etelä- ja keskiosassa 30-50 millimetriä, paikoin yli 50 millimetriä. Tämä on noin puolen kuukauden sademäärä, toteaa MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Sateiden joukossa ukkosetkin ovat mahdollisia. Myös tuuli voimistuu ja voi olla kovaa etenkin Suomenlahden itäosassa ja puuskissa maan kaakkoisosassa keskiviikkona iltapäivällä. Kaakossa tuuli voi olla puuskissa 20 m/s.

Vaikka yhtenäisimmät sateet väistyvät keskiviikkopäivän aikana etelästä, tulee maan etelä- ja länsiosassa edelleen sadekuuroja, vähiten länsirannikolla. Torstaina sadekuurot ovat mahdollisia koko maassa, eniten niitä tulee maan itäosassa.

Lämpötilat putoavat sateessa paikoin alle 15 asteeseen, Lapissa kymmenen asteen tienoille.

Sateiden etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.