Näin puhdistuu likainen teflonpannu

Useimpien kotikokkien perusvarusteisiin kuuluu teflonpannu. Kovassa käytössä pannu kuluu, jolloin sen puhdistamisesta voi tulla hankalaa. Tällä niksillä pinttyneen pannun saa helposti puhtaaksi.

Uuden teflonpannun puhdistaminen on helppoa, kun pinta on kiiltävä ja ehjä. Silloin pannun pesemiseen riittää tavallinen astianpesuaine, kuuma vesi ja hellä käsittely astianpesuharjalla. Ongelmia tulee vastaan silloin, kun pannun teflon alkaa olla kulunut tai on mennyt jopa rikki.

– Silloin pintaan tarttuu kiinni vähän kaikki, tietää Marttaliiton kehittämispäällikkö Teija Jerkku.

Teräviä ja metallisia lastoja ei pidä käyttää lian irrottamiseen vaan apua kannattaa hakea maustehyllystä. Jerkun mukaan ruokasoodalla on hyvä irrottaa likaa tefloninkin pinnalta.

– Kun ruoka on otettu pannulta pois, niin sen jälkeen voi laittaa ruokasoodaa. Sitä voi ripotella kuivan ja likaisen pannun pinnalle, antaa hetken vaikuttaa ja sitten harjata pehmeällä sienellä pois, Jerkku sanoo.

Ruokasoodalla käsittelyn jälkeen pannu huuhdellaan huolellisesti. Jerkun mukaan pannun käyttöikää voi muutenkin pidentää niin, ettei sitä laita astianpesukoneeseen.

– Valmistajien suositteluista huolimatta, en laittaisi teflonpannua astianpesukoneeseen, Jerkku ohjeistaa.

Lue lisää:

MTV3 Koti:

Kuva: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat