Näin pidät kylpyhuoneen kunnossa BB-talon tapaan – lue vinkit!

Big Brother -talon säännöistä kannattaa ottaa mallia. Isännöintiliitosta vinkataan kätevät keinot kylpyhuoneen puhtaana pitämiseen. Lue!

Näin opastaa Big Brother julkkisasukkaitaan:"Kylpyhuoneen siivous suoritetaan sunnuntaisin. Kylpyhuoneen täydellisen siivoamisen suorittaa kaksi Big Brotherin nimeämää asukasta. Varusteet siivoamiseen noudetaan varastohuoneesta ja palautetaan sinne siivoustehtävän jälkeen.

Siivoajien tulee käyttää suojakäsineitä sekä kumisaappaita. Siivoaminen aloitetaan seinäpinnoista. Seinien jälkeen puhdistetaan lavuaarit ja muut tasot.

WC-pöntön puhdistamiseen käytetään ainoastaan siihen tarkoitettuja rättejä ja harjoja (kertakäyttöpuhdistusliinat sekä WC-harja). Kertakäyttöiset puhdistusvälineet ovat kertakäyttöisiä ja ne hävitetään yhden siivouskerran jälkeen.

Edellä mainittujen suoritteiden jälkeen kylpyhuoneen koko lattiapinta harjataan veteen sekoitetulla desinfioivalla pesuaineella (pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti). Huolellinen pesuaineen huuhtominen on äärimmäisen tärkeätä. Lattia harjataan ja huuhdotaan sekä kuivataan mopeilla huolellisesti niin, että pesuainetta ei jää lattiapintaan."

Myös muiden kuin BB-asukkien kannattaa säännöllisesti tehdä huolellinen siivous kylpyhuoneessa. Esimerkiksi kylpyhuoneen ilmanvaihtoventtiilit ja lattiakaivo täytyy puhdistaa riittävän usein. Näin kylpyhuone kuivuu käytön jälkeen nopeasti, eikä viemäri ala haista.

– Asukkaan vastuulla on huolehtia itse siitä, että ilmanvaihtoventtiilit ja lattiakaivo puhdistetaan säännöllisesti, Isännöintiliiton lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm sanoo.

LUE MYÖS:

Siivotessa asukkaan kannattaa samalla tarkkailla kylpyhuoneen kuntoa, kuten esimerkiksi sitä, että muovimatto ja laatat ovat kiinni alustassaan.

– Kun asukas ilmoittaa esimerkiksi vuotavasta hanasta tai tukkeutuneesta viemäristä heti, tieto saadaan ajoissa ja taloyhtiö voi välttyä kalliilta vesivahingolta, Furuhjelm jatkaa.

Puhdista säännöllisesti

Pesuhuoneen katto ja lattia sekä seinät. Valitse pesuaine pintamateriaalin mukaisesti ja varo hankaamasta laattojen välisiä saumoja liian kovaa.Muista myös kuivata lattia pesun jälkeen.

Käsienpesualtaan roskasihti. Jos allas ei vedä kunnolla, kaada altaaseen viemärinavausainetta. Älä heitä roskia altaaseen, jotta ne eivät tuki viemäriä.

Pesukoneen sisällä oleva suodatin eli nukkasihti. Nukkasihti puhdistetaan laitteen käyttöohjeen mukaisesti.

Puhdista vähintään kaksi kertaa vuodessa

Lattiakaivo ja sen sisäosat. Irrota lattiakaivon kansi ja puhdista siihen kertynyt lika harjalla. Vedä hajulukko varovasti ulos ja poista kaivosta likakertymät, kuten hiukset. Suihkuta kaivoon lopuksi vettä. Muista laittaa hajulukko tiiviisti takaisin paikalleen. Lattiakaivoon voi hankkia verkon tai suodattimen, jonka avulla hiukset on helppo kerätä pois.

Ilmanvaihtoventtiilit. Venttiilit puhdistetaan imuroimalla tai pyyhkimällä. Jos venttiilit saa irti, ne voi myös pestä miedolla pesuaineliuoksella. Kun kierrät venttiilit takaisin paikalleen, varo koskemasta venttiilin keskellä olevan kannen säätöihin.

Äläkä missään nimessä tee näin:

Big Brother joutui valaisemaan asukkaitaan siitä, ettei WC-pönttöön ole soveliasta heittää terveyssiteitä tai tamponeita. Joku asukkaista oli nimittäin näin tehdessään onnistunut tukkimaan BB-talon putket.

LUE MYÖS:

Katso, miten Harjakainen ja Piisinen korjaavat kylpyhuoneen homeisen lattian!


Hannakaisa Taskinen / Jokakoti.fi

Kuvat: Sub

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja