Näin paljon toimistotyöntekijät kiroilevat – kyselytulos herätti hupia netissä: "Tuo on tavallisesti vain maanantain ensimmäinen puolisko"

Englantilaiset toimistotyöntekijät sadattelevat 11 kertaa päivässä, väittää kysely. Moni kommentoija tuntui pitävän määrää suorastaan naurettavan vähäisenä.

Paljonko kiroilet työssäsi? Brittitoimistoissa kirosanoja raikuu useampi päivässä, väittää eräs kysely.

Yritysten puhelu- ja nettipalveluja tarjoava 4Com kysyi toimistotyöntekijöiltä, miten paljon he kiroavat työpäivän aikana.

Vastausten mukaan toimistotyöntekijä kuulee kollegansa kiroavan jopa 11 kertaa päivässä. Viiden päivän työviikossa kirosanoja kertyy siis 55.

Samalla paljastuivat suosikkikirosanat

Vastanneista 11 prosenttia arvioi kuulevansa päivittäin jopa 25 voimasanaa. Neljäsosa tosin tunnusti kiroilevansa myös itse töissä.

Brittien suosikkikirosanat olivat f*ck, suomeksi v*ttu, ja shit, suomeksi paska. Kolmossijaa pitää edellisiin verrattuna herttaisen kuuloinen blimey, suomeksi siis suunnilleen "hitsi".

Kiroilulla jonkinasteisia terveyshyötyjä

4Comin haastatteleman psykoterapeutin Jo Geen mukaan kiroamisella on tutkimusten mukaan jonkinasteisia terveyshyötyjä. Tutkimuksen mukaan kiroileminen esimerkiksi tekee treenaamisesta helpompaa.

Gee uskoo, että töissä kiroillaan esimerkiksi siksi, että kiroaja haluaa päästellä ulos kasaamiaan tunteita, tai hän käyttää kiroamista tarinankerronnan osana. Jotkut voivat käyttää voimasanoja myös innostuessaan tai vetääkseen huomion puoleensa kiireisessä työympäristössä.

Gee kuitenkin muistuttaa, että osa kirosanoista on hyvin loukkaavia tai seksuaalissävytteitä, ja ne voivatkin aidosti loukata joitakuita.

Määrä sittenkin alakanttiin?

4Com ei paljastanut, miten monta henkeä sen kyselyyn vastasi. Onkin siis mahdollista, että todellinen työkiroilun määrä on huomattavasti korkeampi tai vähäisempi kuin vastaajat antavat ymmärtää. Sosiaalisessa mediassa moni kuitenkin tuntui pitävän 55 kirosanan työviikkotahtia vähäisenä.

– Viikossa? Tuo on tavallisesti vain maanantain ensimmäinen puolisko, Tifa Rose vitsailee Facebookissa.

– Olisi kamalaa nähdä, miten paljon 12 tunnin päivä rakennuksilla tuottaisi... Aviomieheni saa aikaan 55 kirosanaa keskipäivään mennessä, jos hän pelaa, Megan Mapplebeck toteaa.

– Ja hoitajat kiroavat noin sata kertaa enemmän kuin tämä määrä, tosin yleensä vain omassa mielessään, Annaliese McDonald sanoo.

– Itse kiroan 55 kertaa tunnissa! Jes, olen yli keskiarvon jossakin asiassa, Michelle Crandall sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat