Kiroilulla useita hyviä puolia – pahasta tavasta voi sittenkin olla sinulle hyötyä

Kuuletko usein kommentteja kiroilustasi? Seuraavan kerran kun sammakoita pääsee suustasi, voit perustella pahaa tapaasi seuraavien kohtien avulla. 

Kiroilusta on todistetusti hyötyä monellakin eri tapaa; se lievittää stressiä, nostaa kipukynnystä ja voi jopa parantaa ihmissuhteita. Mutta miten?

Kiroilusta hyötyä stressaavissa tilanteissa

Kiroilu vapauttaa adrenaliinia, mikä voi vaikuttaa sinuun kahdella hyvin erilaisella tavalla. Sillä voi olla joko turruttava, tai vaihtoehtoisesti stimuloiva vaikutus. Esimerkiksi silloin, kun potkaiset varpaasi pöydän kulmaan, kiroilu tuntuu helpottavan kipua. Ennen vaativaa urheilusuoritusta lausutut kirosanat voivat puolestaan auttaa sinua antamaan kaikkesi.  

Kiroilu voi olla myös tehokas tapa purkaa stressiä vaativissa tilanteissa. Tutkimukset ovat itse asiassa osoittaneet, että stressaavaa työtä tekevien kirurgien ja lentäjien toimintakyky kärsii, jos he eivät saa kiroilla ja tämän avulla vapauttaa kasautunutta stressiä.

Vaikka kiroilua pidetään usein negatiivisena asiana sosiaalisissa tilanteissa, sillä voi olla myös positiivisia seurauksia. Kiroilu voi nimittäin toimia myös tapana osoittaa empatiaa tai rakentaa luottamusta ihmisten välille.

***

0:18

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja