No perskeles, mikä uutinen! Kirosanojen päästeleminen todella tekee treenaamisesta helpompaa

0:30
Opettele tästä helposti uutta kieltä: Näin viitot "rakastua" ja muita romanttisia viittomia

Tutkijoiden mukaan kiroaminen parantaa urheilusuoritusta ja kestävyyttä.

Jos kuntosalitreeni tuntuu rankalta, kunnon kiroaminen voi auttaa. Tähän tuloksen tuli englantilainen Keelen yliopisto, jonka selvitysten mukaan kiroileminen toimii kehon stressireaktioiden tukena, kertoo CNN.

Kiroilu auttoi jatkamaan

Tutkijoiden mukaan kiroaminen parantaa urheilusuoritusta ja kestävyyttä. Kokeessa ihmiset kykenivät kiristämään ruuvipuristinta pidempään ja kovempaa, jos he kiroilivat samalla.

Aiemmassa kokeessa henkilöt pyöräilivät vastusta vastaan. Kiroilevilla polkijoilla oli enemmän voimaa kuin ihmisillä, jotka sanoivat neutraaleiksi luokiteltavia sanoja.

Kolmannessa tutkimuksessa havaittiin, että kiroaminen helpottaa jäisen veden sietämistä. Jos ihminen kiroili upottaessaan kätensä jääveteen, hän kykeni sietämään vettä kauemmin kuin neutraaleja sanoja sanova ihminen.

Kiroaminen laukaisee tunnereaktion, joka vähentää myös kipua

Psykologi Richard Stephens on ollut mukana kaikissa kolmessa tutkimuksessa. Stephensin mukaan kiroaminen tuottaa stressireaktion, joka käynnistää kehon puolustusmekanismit. Adrenaliini saa sykkeen nousemaan ja valmistelee lihaksiston taistelemaan tai pakenemaan.

Stephensin mukaan kiroilemalla ihminen laukaisee tunnereaktion, joka osaltaan vähentää myös kipua.

– Evoluution näkökulmasta tässä on järkeä, koska olet parempi taistelija ja juoksija, jos huolet kivusta eivät hidasta sinua, Stephens kuvailee.

Lähteet: Abc7.comCNN.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja