Näin otat Snapchatissa kuvakaappauksia ilman, että toinen käyttäjä huomaa mitään

4:53

Snapchat ilmoittaa käyttäjälle kuvakaappauksen ottamisesta. Brittilehti Metro vinkkaa, että on kolme eri tapaa kiertää tämä ilmoitus.

Korvaavatko hymiöt ja emojit kohta sanat? Katso keskustelua yllä olevalta videolta!

Pikaviestipalvelu Snapchat on yksi nuorten suosikkisovelluksista. Yksi sen parhaita puolia on se, että videoita ja kuvia voi lähettää kavereille, ja sitten ne katoavat jälkiä jättämättä. Jos kuvan ei tahdo katoavan, voi lähettäjä toki tallentaa sen.

Vastaanottajan on myös mahdollista ottaa lähetetystä kuvasta kuvakaappaus, mutta Snapchat ilmoittaa tällöin kuvan ottamisesta lähettäjälle. Ominaisuus on siinä mielessä hyvä, että käyttäjä tietää aina, kun hänen kuviaan on tallennettu.

Metro kuitenkin paljastaa, että on olemassa muutama tapa, joilla Snapchatissa voi ottaa kuvakaappauksen ilman, että toinen käyttäjä huomaa sen. Sivusto jakaa kolme eri vinkkiä, joista osa vaatii hiukan enemmän töitä.

1. Käytä jonkun toisen puhelinta

– Tämä on alkeellinen keino – mutta sen nerokkuus on sen yksinkertaisuus, kirjoittaa Metro osuvasti.

Snapchatin ilmoituksen kuvakaappauksesta voi totisesti helpoiten ohittaa ottamalla kaverin snäpista kuvan toisella, kuten ystävän tai perheenjäsenen, puhelimella. Toisen puhelimessa ei tarvitse edes olla Snapchatia asennettuna: avaa vain omalla puhelimellasi Snapchat ja toisella puhelimella kamera, ja ole valmiina kuvaamaan, kun avaat snäpin.

2. Ota kuvakaappaus ja poista sovellus

Metro kuvailee seuraavaa vaihtoehtoa varsin äärimmäiseksi, mutta toisaalta tehokkaaksi.

Avaa tavalliseen tapaan kuva Snapchatissa ja odota, että se latautuu kokonaan. Sen jälkeen katkaise internetyhteys, Bluetooth ja matkapuhelinverkko, ja ota kuvakaappaus. Poistu Snapchat-sovelluksesta ja poista sovelluksen asennus kokonaan.

Käynnistä puhelin uudelleen, asenna Snapchat uudestaan ja kirjaudu sisään. Näin toinen käyttäjä ei saa Metron mukaan koskaan tietää kuvakaappauksesta.

On tärkeää tosiaan muistaa, että internetyhteys täytyy katkaista sekä Snapchat-sovellus poistaa ja asentaa uudestaan kikan onnistumiseksi. Vaikka kuvakaappauksen ottaisi internetyhteyden katkaisemisen jälkeen, tietää sovellus silti kuvakaappauksen ottamisesta.

Tällöin lähettäjä saa kuvakaappauksesta myös ilmoituksen, vain muutamaa minuuttia tavallista myöhemmin.

3. Käytä tallennussovellusta

Metron mukaan myös muutamat puhelimeen saatavat tallennussovellukset lupaavat auttaa tallentamaan kuvia ja videoita Snapchatista sovelluksen tietämättä.

Tällaisia sovelluksia ovat Androidille muun muassa Casper ja MirrorGo. IOS-käyttäjät joutuvat sen sijaan asentamaan ensin tietokoneelle QuickTime-ohjelman ja liittämään iPhonen piuhalla tietokoneeseen onnistuakseen tallennuksessa.

IOS11-laitteissa sen sijaan on jo asennettuna tallennusominaisuus, jota voi myös käyttää Snapchat videoiden ja kuvien tallentamiseen ilman erillisiä ohjelmia.

Mieti tarkkaan seurauksia

Kuvakaappauksen ottamista ja varsinkin sen levittämistä kannattaa aina kuitenkin miettiä tarkoin. Esimerkiksi Mikrobitti kirjoitti vuonna 2016 Britannian kulttuuriministeri Ed Vaizeyn varoituksesta, jonka mukaan luvattomien kuvakaappausten ottaminen Snapchatissa voi johtaa oikeussaliin ja lopulta vankilaan.

Jokaisen käyttäjän kannattaa myös tarkkaan miettiä, mitä palvelussa jakaa ja mitkä ovat seuraukset, jos kuva ei lähettämisen jälkeen poistukaan välittömästi, vaan jää tietämättä toisen osapuolen haltuun.

Lähteet: MetroMikrobitti

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja