Näin otat kaiken irti joululomasta!

Jos joulustressi meinaa tykyttää takaraivossa, on aika vetää henkeä ja rauhoittua. Monen stressi syntyy pelkästään siitä ajatuksesta, että joulun tulisi olla vuoden parasta aikaa, mutta todellisuus ei vastaakaan odotuksia.

Näiden vinkkien avulla pystyt nauttimaan joulusta täysin rinnoin:

Päätä nauttia mahdollisimman paljon

Sinulla on suuri vaikutusmahdollisuus siihen, miten paljon joulunpyhistä nautit. Jos päätät jo etukäteen ottaa ilon irti rentouttavista ja nautinnollisista hetkistä, on paljon todennäköisempää, että myös teet niin. Positiivinen asenne myös ruokkii myönteistä kierrettä, sillä kun olet avoin myönteisille tunteille, myös tunnet niitä helpommin.

Makustele onnentunteita hetkessä

Älä vain tyydy nauttimaan olostasi. Käytä koko havainnointikykyäsi ja tunnustele 15–30 sekunnin ajan, miltä kehossasi tuntuu. Kehollinen havainnointi vain vahvistaa myönteisiä tunteita.

Pidä taukoja

Jos tehtävän määrä alkaa tuntua ylitsepääsemättömältä, pidä tauko. Siemaile kupillinen teetä tai käy kylvyssä tai rentoudu hetken ajan itsellesi mieluisin keinoin. Tämä auttaa sinua keskittymään ja keskittyminen taas helpottaa oloasi.

Ole kiitollinen

Älä suhtaudu onnenlähteisiisi itsestäänselvyyksinä. Kun olet joka päivä kiitollinen perheestäsi, ystävistäsi tai menestyksestäsi, myös onnellisuuden määrä lisääntyy.

Ole antelias

Neurotieteellinen tutkimus osoittaa, että epäitsekkään teon tekeminen aktivoi samaa aluetta aivoissa kuin syöminen tai seksin harrastaminen. Mikäpä sen parempi aika anteliaisuudelle kuin joulu. Saat nähdä ilon läheistesi kasvoilla, kun paketista paljastuu mieluista ja ajatuksella valittu lahja.

Leiki ja ilakoi

Muistatko vielä, miten hienoa aikaa joulu oli silloin, kun olit lapsi? Voit kokea saman innostuksen uudelleen, kun annat itsesi hellittää ja heittäytyä joulutunnelmaan. Leiki perheen lasten kanssa äläkä välitä muiden aikuisten hölmistyneistä katseista. Ennen kuin huomaatkaan he ovat mukana leikeissä.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat