Mainos

Näin ostat naisellesi hänen unelmiensa kihlasormuksen!

Kihlasormus on yksi naisen elämän tärkeimmistä koruista. Siksi sen ostamisessa kaivataankin joskus hieman apua.

Olet valmiina kosimaan, ja kaikki on kiinni enää sormuksesta. Mutta millaisen korun hankkisit? Sormuksen ostamiseen on olemassa muutamia universaaleja vinkkejä, neuvoo weddings.weddingchannel.com.

Tiedä, mistä hän pitää!

Sormus on rakkautesi symboli, joten myös sinun näkemykselläsi on merkitystä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kihlasormusta käytetään joka ikinen päivä vuosikymmenten ajan. Kun siis teet päätöstäsi, älä heitä sitä kokonaan lonkalta.

Mutta miten saat tietää, millaisen korun hän haluaa? Lue vinkit alta!

Yllättäjä tarkkailee

Koska et ole vihjannut kosinnasta – haluat hänen yllättyvän – tarkkaile sormuksia, jotka hän jo omistaa. Onko niissä valtavasti yksityiskohtia, vai ovatko hänen korunsa siroja ja vähäeleisiä? Käyttääkö hän hopeaa vai kultaa? Jos olet varma, että hänen siskonsa, ystävänsä tai äitinsä osaa pitää salaisuuden, pyydä apua.

Pidä myös silmällä hänen jättämiään vihjeitä: kehuuko hän tiettyä korua lehdessä, hehkuttaako hän prinsessatyylisen korusetin ulkonäköä?

Varman päälle pelaaja kysyy

Jos avioliittoaikeenne eivät ole mikään salaisuus, kysy häneltä suoraan, millaisen korun hän haluaa. Katselkaa sormuksia netissä tai kaupoissa, tai pyydä häntä ympyröimään lehdestä suosikkinsa.

Jos haluat mukaan hieman yllätyksellisyyttä, pyydä häntä rajaamaan vaihtoehdot muutamaan sormukseen – ja tee sitten päätös hänen puolestaan.

Mutta entä isoäitini perintösormus?

Jos suvussanne on perintökalleus, jonka isoäitisi haluaa vihkisormukseksenne, älä tunne olevasi ansassa. Kaunis perintökoru voi olla mukana hääjuhlallisuuksissa, mutta sen ei tarvitse olla "Se Sormus".

Isoäidin sormus voi toimia "paikanvaraajana": morsian voi käyttää sitä, kunnes löydätte täydellisen sormuksen yhdessä. Koruun voi myös vaihtaa kiven, tai koko komeuden voi sulattaa ja muotoilla aivan uudenlaiseksi koruksi.

Tee kotiläksysi

Timanttinen sormus voi olla suuri sijoitus, joten on tärkeää ottaa selville joitain perusasioita timanteista. Määrä ei aina korvaa laatua: hanki mieluummin kauniisti hiottu pieni kivi kuin jättimäinen mutta huonosti hiottu timantti.

Miten kivi on hiottu?

Hionta kertoo, miten paljon valoa kivi heijastaa. Mitä kirkkaampi kivi, sitä enemmän hintaa. Vaikka kivi olisi täydellisen värinen ja kirkas, huono hionta saa sen näyttämään himmeältä: siksi hionta onkin yksi tärkeimpiä tekijöitä sormuksen ostamisessa.

Kiven väri

Mitä vähemmän väriä timantissa on, sitä parempi. Kivien luokitus vaihtelee värittömästä paljaalla silmällä havaittavaan väriin. Timanttien värien luokitukseen on olemassa useita asteikkoja.

Kirkkaus

Kiven puhtaus määräytyy sen mukaan, paljonko kivessä on virheitä, ja voiko niitä havaita paljaalla silmällä. Timantin epäpuhtauksia kutsutaan sulkeumiksi. Täysin puhdas timantti on luokitukseltaan Fl, flawless eli "virheetön"; alimpien luokkien I3 tai P3 kivissä taas on suuria sulkeumia, jotka näkyvät jo kiven ulkonäössä.

Karaatit

Karaatti on jalokivien massan mittaamiseen käytetty yksikkö, joka kertoo kiven painon. Koska suuret kivet ovat harvinaisia, kaksi puolen karaatin timanttia voi maksaa vähemmän kuin yksi yhden karaatin timantti.

Minkä värinen sormus?

Jos tyttöystäväsi suosii hopeisia koruja, harkitse platinaa: se on metalleista kallein, mutta myös suosittu vahvuutensa ja kestävyytensä vuoksi. Samaa värimaailmaa pienemmällä rahalla edustaa valkokulta. Valkokulta kaipaa vuosien varrella huoltoa säilyttääkseen hopeisen hehkunsa.

Perinteinen kulta on klassinen vaihtoehto, joka sekin kaipaa huoltoa vuosien varrella: sormuksen päivittäinen käyttö vaatii veronsa, ja se onkin hyvä tarkastuttaa alan liikkeessä aika ajoin.

Kivien istutus

Kun sormuksen materiaali on valittu, on aika perehtyä kivien asetteluun.

Yksinään sormukseen istutettu kivi on aina tyylikäs kestosuosikki, jossa timantti saa kaiken ansaitsemansa huomion. Kruunuistukassa kivi on kiinni sormuksessa sen päälle taivutetuin kynsin eli krappanoin. Sivulta katsottaessa istutus näyttää kruunumaiselta.

Hiertämällä istutetut kivet ovat melko hyvin suojassa kolhuilta, sillä metallia on hierretty kiven reunojen päälle. Koska istutustapoja on lukemattomia, Internet on kosijalle oiva apuväline: tutustu malleihin rauhassa kotonasi, ja suuntaa vasta sitten alan liikkeeseen.

Yhteistä kaikille istutustavoille on se, ettei timantti saa heilua. Jos kivi siis liikkuu, suuntaa viipymättä kultasepän puheille.

Vaikka rakkauden symbolin ostaminen voi tuntua haasteelliselta, pieni asiaan perehtyminen auttaa kummasti. Koska sormus tulee suoraan sydämestäsi, sen arvoa ei voi mitata rahassa.

Lue myös:

MTV3/Helmi
Lähde: Weddings.weddingchannel.com, Wikipedia
Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.