Näin näytät nuorekkaalta valokuvissa – lue vinkit!

Rypyt kertovat eletystä elämästä eikä niitä ole syytä piilotella. Siitä huolimatta kaikki eivät halua jokaisen juonteensa korostuvan valokuvissa. Valokuvaaja Anna Dammert kertoo, miten häivyttää kuvista ikääntymisen merkit.

1. Pukeudu itsellesi sopiviin väreihin

Itselleen sopiviin väreihin kannattaa pukeutua ikään katsomatta, kun on kuvattavana. Erityisen tärkeää se on kuitenkin, kun on iäkkäämpi ja haluaa tuoda parhaita puoliaan esille.

– Ikääntyneillä saattaa olla hiuksissa harmaata ja muutenkin sävyt ovat saattaneet pehmentyä, Dammert huomauttaa.

Jos ihon ja hiusten sävyt ovat pehmeät, parhaiten Dammertin mielestä imartelevat vaatteissakin vaaleahkot värit.

2. Kiinnitä huomiota valaistukseen

Dammert kertoo, ettei ihmistä ole koskaan helppoa kuvata kirkkaassa auringonpaisteessa. Se saattaa olla kuvattavankin kannalta vaivaannuttavaa: kirkas valo nimittäin korostaa kontrasteja ja tuo esiin juonteita.

– Omalta osaltaan kannalta kannattaa välttää kovaa valoa, pehmeämpi on aina parempi.

Jos kuvataan ulkona ja aurinko porottaa, parhaat kuvat syntyvät varjossa. Sisällä lamppu tai muu valonlähde kannattaa tuoda lähemmäksi kasvoja, lähellä oleva valo on nimittäin kaukaa loistavaa pehmeämpi. Myös valon suunnalla on merkitystä: ylhäältä tuleva valo tekee silmien alle varjot, mutta loivasti sivusta ja hiukan yläviistosta tuleva valo tuo kasvojen piirteet esiin lempeämmin.

3. Tunne parhaat puolesi

Etenkin naisilla kaulan seutu, kädet ja leuka saattavat Dammertin mukaan olla kohtia, joissa ikä näkyy helposti. Kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, miltä ne näyttävät kuvaustilanteessa.

– Kuva kannattaa ottaa hieman ylhäältä alas, se häivyttää juonteita ja kaksoisleukaa, hän opastaa.

Monenkaan parhaat puolet eivät tule esiin kokovartalokuvissa. Jos kasvokuvat ujostuttavat ryppyjen näkymisen pelossa, parhaita ovat puolivartalokuvat vyötäröstä ylöspäin.

4. Meikkaa luonnollisesti

Dammert neuvoo ikääntyneitä naisia pitäytymään luonnollisessa meikissä kuvattavaksi mennessä. Hän paljastaa, että siisti perusmeikki on hyvä, sillä mitä vahvempi meikki on sitä vanhemmalta meikattu näyttää. Kokonaan ilman meikkiä iho voi sen sijaan kiiltää epäedullisesti, etenkin jos kuva otetaan salamalla.

– Ihon pohjustukseen kannattaa kiinnittää huomiota ja meikata silmät kevyesti. Myös kevyttä huulimeikkiä voi halutessaan käyttää.

5. Keksi luontevaa tekemistä

Suuri osa nuorista on tottunut ottamaan kuvia, olemaan kuvattavana ja kuvaamaan itseään, joten poseeraaminen on monille sosiaalisen median kasvateille varsin luontevaa. Ennen 90-lukua syntyneistä poseeraus voi tuntua kuitenkin vaivaannuttavalta. Dammert neuvookin etsimään sellaisen tilanteen, jossa on jotain luontevaa tekemistä poseeraamisen ohella – harrastuksen parissa tai ystävän kanssa jutellessa ei ehdi pönöttää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja