Näin löydät oman voimaeläimesi

Oletko koskaan miettinyt, mikä on sinun oma voimaeläimesi, jonka miellät itsellesi äärimmäisen läheiseksi, voimaa ja neuvoja antavaksi – ikään kuin osaksi sinua? Selvitä, miten sinä voit löytää oman voimaeläimesi.

Oletko koskaan päässyt lähelle metsän eläimiä huomaten pidättäväsi hengitystäsi, ettet säikyttäisi niitä karkuun? Kohtasitko metsäkauriin aamukastetta huuruavalla pellolla, pysähtyikö pikkulintu laulamaan niin lähelle, että tunsit sen laulavan juuri sinulle? Tunsitko sydämesi heltyvän, kun näit sorsaemon huolehtivan poikueestaan äidillisesti kaakattaen? Ehkäpä sinä sait luonnon muistutuksen siitä, että sinä – niin kuin eläimetkin – olet hengellinen olento fyysisessä ruumiissa.

Monissa kulttuureissa uskotaan, että fyysinen ja henkinen maailma eivät olekaan erillisiä, vaan molemmat ihmisen saavutettavissa, jos olemme riittävän tasapainossa itsemme kanssa. Tähän uskomukseen liittyy usein myös ajatus, että eläinten tehtävä on tuoda ihmiselle viestejä henkimaailmasta, opastaa meitä matkoillamme sinne ja yksinkertaisesti auttaa meitä avautumaan erilaisille energioille, jotka mahdollistavat tietoisuutemme laajentamisen. Kun saavutamme syvemmän ymmärryksen eläimistä, opimme myös paremmin ymmärtämään fyysisen ja henkisen maailman yhteyttä.

Inhimillinen eläin sinussa

Työskenteleminen eläinenergioiden kanssa, suoraan tai välillisesti mielikuvituksen ja symboleiden kautta, auttaa meitä pääsemään kosketuksiin oman eläinluontomme kanssa. Ominaisuuden, joka vuosisatojen saatossa on ihmisessä painettu melkein olemattomiin. Kun huomaamme, mitkä eläimet voimakkaimmin puhuttelevat meitä, tunnistamme tärkeitä ominaisuuksia itsestämme.

Voimaeläimet antavat meille nimensä mukaisesti voimaa. Toisinaan ne myös välittävät meille sanomaa siitä, mitä meidän tulee oppia. Kun opit tunnistamaan voimaeläimesi, voit tietoisesti kutsua niitä apuun. Hyvä on muistaa sekin, että kun kosketuksesi luontoon on vahva ja mielesi avoin, voit saada apua kaikilta eläinhengiltä. Jos olet masentunut, ajattele kolibrin kiihkeää liikettä ja siipien värinän iloisia värisävyjä – saat iloista energiaa. Jos sinun pitää välittää joku tärkeä viesti, mutta et tiedä miten sanasi asettaisit, kutsu apuun sanattoman kommunikoinnin mestari, delfiini. Perhonen auttaa sinua elämäsi tärkeissä muutosvaiheissa ja karhulta saat raakaa voimaa.

Näin löydät oman voimaeläimesi:

– Mieti, mihin eläimiin olet aina ollut "ihastunut". Muista, että eläimiin kuuluvat myös linnut, matelijat, sammakkoeläimet, kalat ja hyönteiset. Esimerkiksi sammakko on voimakas parantaja.)

– Keräsitkö perhosia? Piirsitkö lohikäärmeiden kuvia? Hurmaannuitko hevosten katselemisesta? Vannoitko, että joku päivä vielä hankkisit kissan? Nimittäin kissa on yksi suosituimmista voimaeläimistä; seuraavina lienevät delfiini ja susi.

– Mikä eläin mielestäsi muistuttaa itseäsi eniten?

– Jos olisit eläin, mikä haluaisit olla? Mikä et missään tapauksessa haluaisi olla?

– Näetkö usein unta jostain tietystä eläimestä?

Jos vastaukset näihin kysymyksiin eivät vielä tuo sinulle varmuutta omita voimaeläimistäsi (niitä voi olla useampi kuin yksi) kokeile seuraavaa:

– Ennen kuin käyt nukkumaan, tai kun meditoit, pyydä voimaeläintäsi näyttäytymään.

– Ole tarkkana päivän mittaan – mistä eläimestä näet kuvia? Saitko joltain kortin, jossa oli suden kuva? Tuliko televisiosta dokumentti hirven metsästyksestä?

– Jos asut lähellä luontoa, mitkä eläimet vierailevat useimmin pihapiirissäsi? Mitkä linnut käyvät useimmin ruokittavinasi?

– Tartu kuvalliseen eläinkirjaan ja selaa sivuja – puhutteleeko jokin niistä sinua?

Pidä voimaeläin lähelläsi

Kun tunnistat oman voimaeläimesi, vahvista suhdettanne pitämällä hänet aina mukanasi. Laita juliste seinälle tai kuva kehyksiin, hanki koru tai koriste, joka on eläimesi muotoinen, pue yllesi t-paita, jossa on voimaeläimesi kuva.

Kun avaamme mielemme ja elämämme tälle uudelle kumppanuudelle – vaikka vain symbolisesti – eläinten kanssa, oma maailmamme avartuu. Aistimme syvenevät, ja kun huomaamme miten luonnollisesti eläimet nauttivat omasta kehostaan, tulemme paremmin toimeen omamme kanssa.

Yhteys voimaeläimeemme antaa meille myös uutta viisautta; pystymme luopumaan ihmisenä olemisen "taakasta", eli siitä, että meidät on pakotettu elämään erossa luonnosta. Emme enää olekaan tunkeutujia maailmassa, jossa elämme, vaan opimme tuntemaan syvempää huolta sen muista asukkaista. Ja kun tietoisuutemme omasta fyysisyydestämme kasvaa, oivallamme, että samoin kuin kotka, joka yhdistää liidollaan maan ja taivaan, me olemme oman itsemme silta fyysisen ja henkisen minämme välillä.

Testaa itsesi persoonallisuustesteillä:


Lue myös:

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja