Mainos

Näin lentäjät valikoituvat Finnairille

Finnairista kerrotaan, että yhtiön lentäjät valikoituvat työhönsä sekä peruskoulutuksen valintaprosessin että työnhakuprosessin kautta.

Lentäjäkoulutuksen valintaprosessissa katsotaan ensin hakijan perusosaaminen ja koulutustausta. Seuraavaksi on vuorossa kyky- ja henkilöarviointi, jossa arvioidaan kykyä toimia lentäjän tehtävässä.

Tämän jälkeen on puolestaan hakijan laajempi lentäjäarviointi, jossa haastattelussa ovat mukana valintapsykologi ja lentäjävalintalautakunta (lentäjätaustaiset haastattelijat).

Kun lentäjät hakeutuvat Finnairille, edellytyksenä on edellämainitun lentäjäkoulutuksen valintaprosessin läpikäynti ja lentokoulusta hyväksytysti valmistuminen.

Finnair katsoo lisäksi lentokokemusta ja koulutustaustaa sekä soveltuvuutta Finnairin lentäjäksi. Lisäksi työterveyshuolto tekee tehtävän edellyttämän terveydentilan arvioinnin eli työhöntulotarkastuksen. Kaikille Finnairiin tuleville työntekijöille tehdään myös turvallisuusselvitys.

Lentäjällä pitää olla voimassa oleva ammattilentäjän lupakirja ja ilmailuviranomaisen myöntämä lääketieteellinen kelpoisuustodistus.

Finnairin lentäjät käyvät vuosittain terveystarkastuksissa.

– Lisäksi meillä on vuosittaiset simulaattori- ja reittitarkastuslennot, joiden aikana arvioidaan lentäjien toimintakykyä, kertoo Finnairin viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Arja Suominen.

Lentäjällä on velvollisuus ilmoittaa Finnairin ilmailulääkärille, jos hänellä todetaan sairaus, vika tai vamma, joka voi merkittävästi vaikuttaa kykyyn toimia miehistön jäsenenä.

– Meillä on myös nimetyt vertaistukihenkilöt lentäjien parista, joiden kanssa voi luottamuksellisesti keskustella, sanoo Suominen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.