Näin Leijonien valmennus perusteli isoja MM-kokoonpanomuutoksia – Anton Lundellista ja NHL-avusta tutkapari?

Leijonien osalta jääkiekon MM-turnaus jatkuu iltaottelulla Norjaa vastaan. Suomen valmennusjohto tekee tiistain kamppailun alla useita muutoksia pelaavaan kokoonpanoon. Mukaan liittyy kolme uutta pelaajaa, minkä lisäksi muun muassa NHL-hyökkääjä Arttu Ruotsalainen saa vierelleen täysin uuden ketjun. Leijonien valmentajan Mikko Mannerin mukaan ravisteluilla haetaan uutta virtaa ja voimaa muun muassa tehokkuuden puolelle.

Muutosten keskellä Teemu Turunen, Jere Karjalainen ja Petteri Lindbohm jäävät pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle. Mukaan hyppäävät Niko Ojamäki, Valtteri Puustinen ja Kim Nousiainen.

– Meillä on täällä viisi kentällistä ukkoja mukana. Nyt tulee kolmas peli neljään päivään. Haluamme jakaa vähän vastuuta. Haluamme, että kaikki pelaajat kokevat itsensä arvokkaiksi ja tärkeiksi. Samaan aikaan saamme uusia debytantteja MM-kisatasolle (Nousiainen ja Puustinen). Sieltä voi tulla sellaista ennakkoluulottomuutta, mitä tarvitsemme ehdottomasti tehokkuuden lisäämiseen, Leijonien apuvalmentaja Mikko Manner sanoo.

Konkretian tasolla Leijonien kaksi hyökkäysketjua menee uusiksi. Mikael Ruohomaa saa nyt vierelleen Jere Sallisen ja uutena kasvona mukaan hyppäävän Puustisen.

Anton Lundell sen sijaan palautetaan takaisin hänen luonnolliselle pelipaikalleen, keskushyökkääjän tontille. HIFK-hyökkääjän laidoilla viilettävät Niko Ojamäki ja aiemmin ykkösketjua johtanut Arttu Ruotsalainen.

Leijonien valmennusjohto seuraa tiukasti sitä, mitä NHL-superlupaus Lundell ja NHL:stä Leijoniin liittynyt Ruotsalainen saavat keskenään aikaan.

– Yritämme löytää voittamisen kannalta optimaalisia koostumuksia. Tällä kertaa Ruotsalainen menee vasempaan laitaan ja Anton Lundell keskelle. Nyt nähdään se heidän keskinäinen yhteytensä.

– Kyse on ihan yleisestä turnauspelaamisesta. Tarvitsemme lisää energiaa ja samalla toivomme, että joukkue tiivistyy entisestään, Manner puhuu muutosten taustasta.

Leijonille suuntaviivaa näyttää Hannes Björnisen johtama trio, joka on ollut Suomen ehdotonta eliittiä. Kokoonpanolistauksissa Björnisen johtama kolmikko on Suomen ykkösketju.

– Kaksi vuotta sitten Slovakiassa Juho Lammikon ketju aloitti aina. Ja se oli hyvin samantyyppinen ketju. Silloin laidoilla olivat Marko Anttila ja Joel Kiviranta. Haemme telaketjuosastolla suuntaa ottelulle. Björninen on erinomainen aloittaja ja toivotaan, että voittaisimme ensimmäisen aloituksen, pääsisimme syvään ja saisimme heti painetta Norjan maalille. Tuo ketju on ollut kuitenkin erittäin vahva, kun puhutaan vyöryttämisestä syvällä hyökkäysalueella, Manner näkee.

Leijonien ja Norjan ottelu alkaa kello 20.15.

Lue myös:

    Uusimmat