Näin laihdutat luonnollisesti, poimi vinkit!

Uusi vuosi tuo mukanaan kasapäin uudenvuodenlupauksia, jotka liittyvät laihduttamiseen. Älä aloita uutta vuotta verenmaku suussa puurtaen ja kehoasi rasittaen. Poimi vinkit, joiden avulla voit laihtua luonnollisesti.

On jälleen se aika vuodesta, jolloin kuntosalit täyttyvät uusista liikkujista ja ruokakaapit täytetään kevyillä, terveellisillä valinnoilla. Joulumässäily ja uudenvuoden juhlinnan jälkeinen turvotus sekä tuntuu että näkyy. Älä ole itsellesi liian ankara muutaman lisäkilon takia, vaan anna kehollesi aikaa palautua ja laihduta luonnollisesti sen sijaan, että ryhtyisit rankalle paastolle tai huhkisit kaikki illat kuntosalilla.

Auryveda-konsultti Prassana Kerur Britanniasta neuvoo, miten voi laihtua luonnollisesti kehoa ja mieltä rasittamatta. Poimi toimivat ja luonnolliset vinkit!

1. Aloita aamu hunajavedellä. Lisää teelusikallinen laatuhunajaa yön yli seisoneeseen veteen ja nauti tyhjään vatsaan.

2. Syö raakoja ja kevyesti kypsennettyjä ruoka-aineita, jotka sulavat helposti.

3. Älä jätä aterioita väliin, vaan noudata säännöllisiä ruoka-aineita.


4. Uni on ratkaisevassa osassa, jotta kehomme biologinen rytmi pysyisi tasapainossa. Pidä siis huoli unirytmistäsi: älä nuku liikaa, mutta älä myöskään liian vähän.

5. Unohda karppaus ja nauti hyvällä omalla tunnolla täysjyväviljoja, jotka pitävät ruuansulatuksen kunnossa. Sen sijaan, vältä valkoisia viljatuotteita.

6. Käytä ruuanlaitossa terveellisiä yrttejä ja mausteita, kuten tuoretta inkivääriä, valkosipulia, kuminaa, mustapippuria ja basilikaa. Yrtit ja mausteet suojaavat elimiä ja kiihdyttävät aineenvaihduntaa.

7. Urheile säännöllisesti, mutta älä ylisuorita.

8. Paastoa kahden viikon välein yhden päivän ajan. Tämä antaa kehon toiminnoille mahdollisuuden levätä hetkisen, jonka jälkeen aineenvaihdunta vakiintuu.


9. Vähennä lihansyöntiä, maitotuotteita ja jätä alkoholin nauttiminen minimiin. Korvaa liha ja maitotuotteet kalalla ja kasviksilla.

10. Nauti viherjuomia, jotka sisältävät pinaattia, inkivääriä, porkkanaa ja hunajaa.

11. Kuivaharjaa kehoa muutaman kerran viikossa kiihdyttääksesi verenkiertoa. Tämä edesauttaa laihtumista.

12. Vältä stressiä.

Lue myös:


MTV3/Helmi

Lähde: Female First

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja